Άννα Κουρή: “Πιστεύω ότι λυτρώθηκε, γιατί βασανιζότανε χρόνια…”

 

Η Άννα Κουρή, έχει μείνει στη συνείδηση όλων από τις θρυλικές σειρές της δεκαετίας του ΄90 στις οποίες συμμετείχε. Η ηθοποιός παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στο κίνημα #metoo και όσα η ίδια έχει συναντήσει μέχρι σήμερα στον χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Πιστεύετε ότι μετά το #metoo το θέατρο θα βγει πιο δυνατό;

Το #metoo ήταν αναγκαίο να γίνει, για να ξεκαθαριστεί ο χώρος. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι όποιος θα ήθελε να προβεί σε μια τέτοια πράξη θα το σκεφτεί δεύτερη φορά. Φυσικά θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Έχει τύχει στην καριέρα σας να έρθετε αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Έχει τύχει να δεχτώ συμπεριφορές στο όριο, δεν μπορώ να πω κακοποιητικές.

Όλα αυτά που ακούστηκαν, ήταν σοκ για εσάς;

Δεν νομίζω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα, γιατί δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές ακούγαμε να συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Στον δικό μας χώρο ακούγονταν διάφορα και δυστυχώς πολλά απλό αυτά αποδείχτηκαν αληθινά. Σε αυτά που ακούσαμε το πιο κοντινό σε μένα ήταν όταν πριν χρόνια μια φίλη μου μου εξομολογήθηκε ότι είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και τελικά βρήκε τη δύναμη μέσα στο πλαίσιο του metoo να τον κατονομάσει. Πιστεύω ότι λυτρώθηκε, γιατί βασανιζότανε χρόνια.