Αδέσποτα Μεγαλόπολης: Ζητούν παρέμβαση του αρχιεπισκόπου και του πατριάρχη!

Πήρε θέση η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την εγκύκλιο που έβγαλε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος κ. Ιερεμίας που απαγόρευε στους φιλόζωους ιερείς να καταπιάνονται με το θέμα των αδέσποτων ζώων της περιοχής.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία και η πρόεδρός της δικηγόρος κ. Μπομπολάκη {που είναι η ανώτερη βαθμίδα εκπροσώπησης όλων των φιλόζωων της Ελλάδας} καλεί τον τοπικό μητροπολίτη να αποσύρει την εγκύκλιο που εξέδωσε για τα αδέσποτα!
Να υπενθυμίσουμε ότι ο σεβάσμιος τοπικός μητροπολίτης πριν λίγες ημέρες με εγκύκλιο ανέφερε μεταξύ άλλων προς του ιερείς που θέλουν να ασχολούνται με τα αδέσποτα. Το θέμα είχε φέρει πρώτο στη δημοσιότητα το RespectNews, μετά από αναρτήσεις ιερέων υπέρ των αδέσποτων. Έγραφε στην εγκύκλιο ο Μητροπολίτης:
“Το κύριο έργο του ιερέως είναι η θεία λειτουργία , ο αγώνας του για την πνευματική του ζωή, η μελέτη του λόγου του θεού, και το άλλο το σημαντικό η αγωνία του για την σωτηρία του ποιμνιού του. Δηλαδή ο καλός παπάς πρέπει να σκέφτεται: αυτός ο γέροντας της ενορίας μου θα πεθάνει γιατί δεν είναι καλά. Θα τον πλησιάσω να του πω να φέρω έναν πνευματικό για να εξομολογηθεί και να του πω να συμφιλιωθεί με όσους έχει εχθρότητα. Αυτό είναι πατέρες μου το κύριο έργο μας. Για τα άλλα τα λεγόμενα κοινωνικά και ωφέλιμα όπως για παράδειγμα για τα αδέσποτα ζώα, που ακούγεται τελευταία εδώ στην επαρχία Μεγαλουπόλεως, δεν θα είμαστε αδιάφοροι, δεν επιτρέπεται να είμαστε αλλά θα διδάσκουμε τους λαϊκούς και θα προτρέπουμε αυτούς να προβαίνουν στην φροντίδα τους…” αναφέρει στο πρώτο μέρος της εγκυκλίου ο κατά τοπον 80χρονος Μητροπολίτης Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος κ.κ Ιερεμίας, ενώ η εγκύκλιος συνεχίζει σε πιο αυστηρό ύφος: “Αλλά το να διοργανώνουμε εμείς των έργων για αυτά, το να γράφουμε σε εφημερίδες για αυτά και να λέγουν “ο παππάς των αδέσποτων”, αυτά δεν τα δέχομαι στην μητρόπολή μου. Την προσβάλλει. Απαγορεύεται λοιπόν δια τους ιερείς της μητροπόλεως μας να καταγίνονται από μονοί τους σε τοιάυτα έργα. Όποιος ιερέυς διαφωνεί προς τη θέση αυτή την οποία θεωρώ πατερική και και ορθόδοξη και θέλει να καταγίνεται εκ παραλλήλου προς το ιερατικό του θείο έργο και με έργα προς αυτό που ανέφερα με την ασχολία με αδέσποτα ζώα, ευχαρίστως του δίνω απολυτήριο να φύγει από την μητρόπολη. Ευχαρίστως” αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος. 

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Φιλοζωϊκών Οργανώσεων:
ΣΟΚ -ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Ο #ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ #ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ #ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ #ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ #ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ .
“ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ , ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ”
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ , ΕΛΕΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ!!!

ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Η ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.

Ευτυχώς δε που υπάρχουν Ιερείς σαν τον Πατέρα Χριστόδουλο, τον Πατέρα Μιχαήλ , τον Πατέρα στο Μανταμάδω και πάρα πολλούς άλλους ,οι οποίοι αναλίσκονται στο ιερό έργο της πραγματικής συνέχισης της διδαχής του Χριστού που στον πυρήνα της διδάσκει την αγάπη και τη φροντίδα όλων των πλασμάτων της Δημιουργίας .
Σε αυτούς τους Πατέρες υποκλινόμαστε με σεβασμό και τιμή. Είναι αυτοί οι σωστοί κληρικοί που κρατούν ακόμα τις πόρτες των ναών ανοικτές.
Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία προσβάλλει ,διώχνει, εξοργίζει , λυπεί, χιλιάδες πιστούς σε όλη τη χώρα που σέβονται όλες τις μορφές ζωής της Δημιουργίας κυρίως και πάνω από όλα όμως προσβάλλει τον ίδιο τον Κύριο , τον Λόγο Του , τις ίδιες τις διδαχές του Χριστιανισμού .

Η εγκύκλιος αυτή στιγματίζει την ίδια την Εκκλησία , αποτελεί προσωπικές απόψεις του Μητροπολίτη και πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

Ιδιαίτερα δε μας λυπεί το γεγονός ,ότι ένας Μητροπολίτης κάνοντας κακή χρήση της ποιμαντικής του εξουσίας και δηλώνοντας επί της ουσίας την αποστροφή του στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων άπω ιερείς , αφου ομολογεί οτι ευχαρίστως απολύει απο την Μητρόπολη τον Πατέρα Χριστόδουλο για το τεράστιο αυτό “εγκλημά ” του.

Νοιώθουμε σοκαρισμένοι , πικραμένοι , απογοητευμένοι από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιερεμία , του ζητάμε να αποσύρει αμέσως την αποκρουστική αυτή εγκύκλιο ,από δε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο , στους οποίους η φιλοζωική οικογένεια ,που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ,θα απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας, ζητάμε να σεβαστούν τους πιστούς που στο πρόσωπο τέτοιων σωστών Ιερέων βλέπουν να μετουσιώνεται στη πράξη ο Λόγος του Χριστού και να αποκαταστήσουν το περιεχόμενο της βαθιά αντιχριστιανικής ανωτέρω εγκυκλίου .

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η “ΑΝΙΕΡΗ” ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ,ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ , ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΙΡΩΣΗ , ΣΤΕΓΑΣΗ κλπ .
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΒΡΙΘΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ , ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ , ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ κοκ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ,ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ , ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΟΙΚΤΟ, ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΑ ΑΥΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ .
ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΕΜΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΑΤΕ