Θλίψη: έφυγε ο paparazzi του Ωνάση, της Αλίκης, της Λαμπέτη και όλων των σπουδαίων…

Ένας πολύ σπουδαίος φωτορεπόρτερ που αγάπησε όλη η show biz και όχι μόνο, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Δημήτρης Αλεξιάδης κυριάρχησε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα από την δεκαετία του ΄60 μέχρι και τις μέρες μας!

”Μέχρι εδώ ήταν το ταξίδι του στον κόσμο μας, από σήμερα ο αγαπημένος μας Δημήτρης, ο Δημητράκης μας, θα μας φωτογραφίζει από ψηλά όπως μόνο εκείνος ήξερε…” είναι η τελευταία ανάρτηση που έγινε από το προφίλ του στο FB ενώ ο ίδιος βρισκόταν με πρόβλημα υγείας εδώ και αρκετό καιρό

O Δημήτρης Αλεξιάδης, υπήρξε ο πρώτος έλληνας παπαράτσι που κυνηγούσε τον Ωνάση, την Αλίκη και την Κάλλας για ένα «κλικ» κάνοντας όλη την υφήλιο να μιλάει για τις φωτογραφίες του και τις αποκλειστικότητές του. Είχε φωτογραφήσει σχέδον τους πάντες. Τα περισσότερα εξώφυλλα των περιοδικών των δεκαετιών του ’70 και του 80 είναι δικά του όπως (Τηλέραμα, Ρόμαντσο, Βεντέτα, Οικογενειακός Θησαυρός κ.α). Είχε φωτογραφήσει αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις, είχε κάνει πάρα πολλά φωτορεπορτάζ αλλά είχε φωτογραφίσει και μεγάλες προσωπικότητες και πολιτικά πρόσωπα. Δούλευε επίσης ως φωτορεπόρτερ για γνωστές εφημέριδες.

Ο ίδιος είχε μιλήσει για τη ζωή του στην Espresso το 2014: «Για χάρη του Ωνάση αγόρασα τότε τη NIKON F, η οποία είχε έναν ειδικό φακό ζουμ, τον μεγαλύτερο για εκείνη την εποχή, και είναι ο μοναδικός που αγοράστηκε στην Ελλάδα. Εκανα αυτήν την πανάκριβη αγορά για να μπορώ να τραβάω λήψεις από τον Σκορπιό, όταν πλησιάζαμε με βάρκα ή τρεχαντηράκια τα οποία νοικιάζαμε, αφού ο παράδεισος του Ελληνα κροίσου φυλασσόταν στενά. Ο Αλέξανδρος, σε αντίθεση με τον πατέρα του, που πολλές φορές μας έβριζε τους φωτογράφους, ήταν πολύ ευγενής και η μόνη παρατήρηση που μου είχε κάνει ήταν να μην τον βγάζω με φλας, γιατί είχε ένα πρόβλημα στα μάτια και τον ενοχλούσε το φως. Από την Τζάκι Κένεντι Ωνάση αυτό που θυμάμαι ήταν το πόσο ευγενική και συνάμα τυπική ήταν. Θυμάμαι πως περπατούσε με τα παιδιά της στη Γλυφάδα και παρά τους σωματοφύλακες, τη φωτογράφισα, αν και είχα τον φόβο του τι θα συμβεί. Ευτυχώς δεν είχα επιπτώσεις.

 

Η Κλαούντια, η Μπε-Μπε, ο Χέφνερ και τα «κουνελάκια»

 

«Από τις πιο επεισοδιακές γνωριμίες μου ήταν με την Κλαούντια Καρντινάλε. Είχε έρθει στην Ελλάδα κι εγώ τη φωτογράφισα με τον συνοδό της, ενώ την ίδια στιγμή εκείνη είχε σχέση στην Ιταλία. Επειδή θα έμπαιναν οι φωτογραφίες της και στα ιταλικά περιοδικά έκλαιγε, μέχρι που τσακωθήκαμε. Τελικά, η αδελφή της έπαιξε τον ρόλο του πυροσβέστη και τα βρήκαμε!

 

Από τσακωμούς, άλλο τίποτα! Η Μπριζίτ Μπαρντό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα. Επισκέφτηκε την Ελλάδα με τον Ρίτζι, έναν Ευρωπαίο playboy της εποχής. Ενοχλήθηκε που τους φωτογράφισα και τελικά τσακώθηκα άγρια μαζί του. Δεν θα ξεχάσω το κυνηγητό με τον Τόνι Κέρτις στον “Αστέρα της Βουλιαγμένης”. Ετρεχε από διάδρομο σε διάδρομο για να με αποφύγει.

“Έφυγε ένας πολύ σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ που τον εμπιστευόμασταν όλοι. Ας είναι φωτεινό το ταξίδ του” είπε στο RespectNews o σπουδαίος χορογράφος Τάκης Σαγιώρ, προσωπικός φίλος του σπουδαίου φωτορεπόρτερ!