Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξει η διαθήκη: “Ο πατέρας μου, πέρασε ένα Κωσταλέξι…”

«Ο πατέρας μου πέρασε ένα Κωσταλέξι» με αυτή τη φράση ο γιος του Ανέστη Βλάχου,  Ηρακλής , λίγα 24ωρα πριν ανοίξει η διαθήκη του πατέρα του. περνάει στην αντεπίθεση κάνοντας νέες καταγγελίες. Με αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα Espresso, δείχνει τις δικές του δικονομικές δικλίδες αλλά και το πως θα κινηθεί στον ανηφορικό δρόμο της δικαιοσύνης που έχει επιλέξει να βαδίσει.

Όλα ξεκίνησαν με τον θάνατο του Ανέστη Βλάχου τον Αύγουστο του 2021. Μια πληροφορία που έφτασε στα αυτιά του Ηρακλή Βλάχου για σύνταξη διαθήκης του πατέρα του σε ανύποπτο χρόνο έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Κανείς δε γνώριζε αν αν τελικά υπήρχε η περιβόητη διαθήκη που είχε συντάξει ο ίδιος η οποία κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του ηθοποιού. Εκ τότε, ο γιος του Ηρακλής βρίσκεται σε αντιπαράθεση τόσο με την ετεροθαλή αδερφή του Έλλη, όσο και με την δεύτερη σύζυγο του πατέρα του Μαρία Γαρίτση.

«Τη Δευτέρα περιμένω το προφανές και, όπως μας έχει προαναγγελθεί, η διαθήκη αυτή φέρνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην κόρη του Έλλη. Από τη δική μας πλευρά θα υπάρξουν τριών ειδών νομικές προσβολές, α) για τη νόμιμη μοίρα, β)προσβολή για τη γνησιότητα της διαθήκης, γ) ο πατέρας μου δεν είχε δικαιοπρακτική ικανότητα. Το τελευταίο σημαίνει ότι ο μπαμπάς λόγω αλλεπάλληλων εγκεφαλικών, δεν είχε την ικανότητα να συντάξει καμία διαθήκη. Είχε μάλιστα νοσηλευτεί τρεις φορές πολύ σοβαρά, το 2012, το 2017 και το 2021» αναφέρει στην εφημερίδα Espresso ο Ηρακλής Βλάχος.

«Το θέμα είναι καθαρά ηθικό για μένα που είμαι γιος του. Την υπόθεση της διαθήκης θα τη φτάσω μέχρι το τέλος και δε ζητάω τίποτα από θέμα οικονομικό ή περιουσιακό στοιχείο για να περάσει στην κατοχή μου. Δεν θέλω απολύτως τίποτα. Το έχω δηλώσει ότι όσα μου ανήκουν και εκδικαστούν από αυτή την ιστορία θα τα δώσω στα ιδρύματα με παιδάκια που έχουν καρκίνο στη μνήμη του πατέρα μου» προσθέτει ο Ηρακλής Βλάχος.

Ο Ηρακλής Βλάχος θεωρεί πως όσα έχουν γίνει μετά τον θάνατό του γύρω από το θέμα της διαθήκης έχουν εκθέσει κατά πολύ τη μνήμη του πατέρα του.

«Θα υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που θα καταθέσουν για το πως ζούσε ο πατέρας μου τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Με τον δικηγόρο μου έχουμε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα πειστήρια που οφείλω για να αποκατασταθεί η μνήμη του. Δυστυχώς του πατέρα μου δεν του άξιζε να ζει έτσι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.. Μόλις πήραμε χαμπάρι τι ακριβώς συνέβαινε πήραμε τα ηνία στα χέρια μας και δεν τον αφήσαμε λεπτό μόνο του μέχρι και τον θάνατό του. Ήμασταν νύχτα μέρα εκεί. Ήταν όμως πολύ αργά. Δυστυχώς δεν είχαμε καταλάβει το παραμικρό από όσα περνούσε».

Ο Ανέστης Βλάχος με τον γιο του Ηρακλή!