Αποκλειστικό! Φωτό ντοκουμέντο
Όπως είναι γνωστό, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ορφάνεψε σε πολύ μικρή ηλικία. Η οικογένειά της, μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα της στην Αρκαδία, Ιωάννη Βουγιουκλάκη {που υπήρξε νομάρχης επι Κατοχής} εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι. Φτώχεια, πείνα και δυστυχία. Η μάνα της κυρία Εμύ, έκανε διάφορες δουλειές για να μην λείπει τίποτα στα τρία παιδιά της. Η Αλίκη ως μεγαλύτερη, έπαιζε ακόμα και κουκλοθέατρο στις αυλές των σπιτιών για να βγάλει κάποια χρήματα για την οικογένεια. Υπήρχε βέβαια και η οικογένεια της αείμνηστης κυρίας Έμυ, η οποία κατάγεται από το γένος Κουμουνδούρου. Ιστορική οικογένεια. Ο θείος της Αλίκης ήταν ο Νικόλαος Κουμουνδούρος, που ήταν και καθηγητής της Αλίκης στα μαθήματα.

Στο Μαρούσι λοιπόν, η Αλίκη έβγαλε το δημοτικό, έβγαλε και το Γυμνάσιο. Κορίτσι πολύ ατίθασο που κατάλαβε από πολύ νωρίς τι θα πει, αγώνας δρόμου για επιβίωση.
Στα Γυμνασιακά της χρόνια, ήταν το…αγοροκόριτσο της παρέας. Πάντα ξεχώριζε! Κοντά στην 3η Γυμνασίου, ένα πανέμορφο αγόρι, ο Βαγγέλης Φιλιππαίος ήταν ο άνθρωπος που της έκλεψε την καρδιά. Και η Αλίκη την δική του . Η γνωριμία τους έγινε στο Γυμνάσιο..
Σήμερα το RespectNews.gr σας παρουσιάζει φωτογραφίες ντοκουμέντο από τον έρωτα των δύο νέων της εποχής στα χρόνια της αθωότητας. Μετά η Αλίκη έμελλε να γίνει η εθνική στάρ της Ελλάδος.

Τις φωτογραφίες ντοκουμέντο καθώς και εξομολογήσεις από την κοινή τους ζωή, είχε δώσει ο αείμνηστος Βαγγ’έλης Φιλιππαίος στον υπογράφοντα. Ο ίδιος έλεγε πως η Αλίκη ήταν το πιο έξυπνο πλάσμα του σχολείου. Αυτό το προτέρημα τον έκανε να την αγαπήσει σφόδρα!
Έμειναν μαζί τρία χρόνια. Ωστόσο οι δύο νέοι, ποτέ δεν ξέχασαν τα τρία αυτά χρόνια του νεανικού τους έρωτας. Ο Βαγγέλης Φιλιππαίος πέθανε πριν μερικά χρόνια από καρκίνο. Ωστόσο πάντα θυμόταν το Αλικάκι, που του είχε μαγέψει την καρδιά!

