Στα άκρα φτάνει το θέμα η Βάνα…

H Βάνα Μπάρμπα σε συνέντευξή της αποκάλυψε ότι ο κλάδος της είναι ένα βήμα πριν από τα δικαστήρια για το live streaming.

«Αυτή τη στιγμή θα φτάσουμε στα δικαστήρια αν δεν προασπίσουν τους μισθούς των ηθοποιών μέσα από το live streaming, όπου οι παραγωγοί μέσα σε μια μέρα λόγω εισιτηρίων βγάζουν πολλά λεφτά και δίνουν στους ηθοποιούς το μεροκάματο των 40 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν το μηνιαίο μισθό.
Το Σάββατο μιλήσαμε με τον πρόεδρο του σωματείου μας και τον ΔΙΟΝΥΣΟ για τα πνευματικά δικαιώματα των ηθοποιών, ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία και η εκμετάλλευση των ηθοποιών. Καλούμαστε Δευτέρα ή Τρίτη να υπογράψουμε το νομικό πλαίσιο όλοι οι ηθοποιοί για να μπορέσει ο κλάδος να ορθοποδήσει. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε εμπάργκο.

Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι άμεσα ενεργή ως ηθοποιός τα τελευταία χρόνια, άρα δεν αγωνίζομαι για το προσωπικό μου συμφέρον, αλλά καταθέτω την εμπειρία μου και πολεμάω για τα νέα παιδιά στο επάγγελμα για να μπορούν να στέκονται ως επαγγελματίες κι όχι να γινόμαστε επαίτες, είτε για φαγητό, είτε για φαρμακευτικές αγωγές, είτε για οτιδήποτε άλλο» είπε η Βάνα Μπάρμπα στην «On Time».

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός συντάχτηκε δημόσια με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος δήλωσε ότι οι ηθοποιοί θα έπρεπε να πληρώνονται για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους.

«Ο κύριος Αλέξανδρος Μπουρδούμης πολύ σωστά βγήκε και είπε ότι κανονικά σε άλλες χώρες από κάθε τηλεοπτική τους εμφάνιση πληρώνονται και πάνε κάποια χρήματα στο σωματείο των ηθοποιών. Αυτό πρέπει να γίνει θεσμός. Να φανταστείς ότι η Τουρκία το έχει θεσμοθετήσει».
Πηγή: Πρώτο θέμα