«Όταν μια κακοποίηση παιδιού γίνεται επί 9 χρόνια, δεν ευθύνεται μόνο η μητέρα»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έκανε ένα ποστ στο Instagram και ξέσπασε για την υπόθεση της Πάτρας και την κακοποίηση της άτυχης Τζωρτζίνας για χρόνια.

 

patra roula pispirigkou

Weekend! Εύχομαι ήρεμο και χαρούμενο. Εντάξει, όσο γίνεται με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τα οποία ξεπερνούν την αντίληψή μας περί δικαιοσύνης, ειρήνης, αγάπης, γονεϊκής αποστολής. Διανύουμε μια περίοδο όπου τα γεγονότα διεμβολίζουν βασικές έννοιες του συστήματος αξιών μας. Τελικά το μεγαλύτερο θηρίο είναι όντως ο άνθρωπος. Και το συμπέρασμα; Είμαστε μια κοινωνία που έχει αποτύχει.

 

patra pispirigkoiΌταν μια κακοποίηση παιδιού γίνεται κατ’ εξακολούθηση επί 9 χρόνια, δεν ευθύνεται μόνο η μητέρα! Αλλά και ο πατέρας, το περιβάλλον, η γειτονιά, οι κοινωνικές υπηρεσίες, που δεν μίλησαν, δεν επενέβησαν, δεν έσπευσαν όσο ήταν ακόμα νωρίς. Κάποια εγκλήματα τελούνται και δια παραλείψεως. Αλλά και με ηθική συναυτουργία!

 

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΙΡΙΔΑ ΜΑΛΕΝΑ 1Ακόμη όμως και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε έναν έκαστο εκ των δραστών, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει: τρεις ψυχούλες δεν αξιώθηκαν ούτε αγάπη της μητέρας όσο ήταν εν ζωή, ούτε καν τον θρήνο της αφού αποδήμησαν! Θρηνεί όμως γι’ αυτές όλη η υπόλοιπη Ελλάδα».