Βασίλης Παπακωνσταντίνου: “Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός…”{video}

 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ο γερόλυκος της ελληνικής ρόκ σκηνής. Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν χθες βράδυ, για τον οποίο η εκπομπή ετοίμασε ένα αφιέρωμα με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες να μιλούν για αυτόν.

«Έχω πει 1283 τραγούδια. Αν ήθελα σε μία συναυλία να τα πω όλα θα θέλω μια βδομάδα να τα πω» είπε αρχικά  ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

Ο τραγουδιστής μίλησε για το χωριό του, τη Βάστα Αρκαδίας από όπου κατάγεται και όπως είπε η μητέρα του τραγουδούσε «σαν κελάρυσμα, δημοτικά τραγούδια και παλιά λαϊκά. Και η αδελφή μου η Αθανασία που είναι μεγαλύτερη 7 χρόνια τραγουδάει αλλά δεν ασχολήθηκε. Η μητέρα μου με νανούριζε με τραγούδια. Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός. Ανέβαινα στα δέντρα και τραγουδούσα. Ήθελα να είμαι ψηλά να με ακούει όλος ο κάμπος. Έπεσα από το δέντρο και λιποθύμησα μια φορά. Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα».

Μάλιστα, στην εκπομπή προβλήθηκε και φωτογραφία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου φαντάρο να τραγουδά μαζί με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

 

 

«Στην καραντίνα…»

«Στην καραντίνα λοξέψανε πολλοί άνθρωποι. Τέτοιο κλείσιμο δεν το είχαν φανταστεί. Ίσως γι’ αυτό να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα τώρα.

Εγώ είναι καιρός που μπήκα σε ένα στούντιο με τους φίλους μου και φτιάξαμε έναν δίσκο. Αυτό κράτησε περίπου τρεις μήνες και ήταν φοβερή διέξοδος αλλιώς θα είχα λολαθεί.

Είμαι μοναχικός αλλά και κοινωνικός. Έχω και πολλούς φίλους. Έχω την ευτυχία να έχω αυτή την οικογένεια, δεν είμαι μόνος μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Για την Χαρούλα Αλεξίου…

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη μόνη συνεργασία που δεν πρόλαβε να κάνει με τον Μάνο Χατζηδάκη, που εμπόδισε το γεγονός ότι ανήκαν σε διαφορετικές εταιρείες. «Το θεωρώ μεγάλη απώλεια στην προσωπική μου ιστορία».

Από τις ωραίες εκπλήξεις της εκπομπής ήταν η παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου που θέλησε να κάνει χιούμορ και τον αποκάλεσε «γιαβρί μου, τζιγέρι μου, μυτόγκα μου, θέλω να τον πάρω αγκαλιά. Είναι η οικογένειά μας, πάντα είναι σεμνός, λέει την αλήθεια. Ο Μπίλης είναι κάτι άλλο από όλους τους τραγουδιστές γι’ αυτό όλοι τον αγαπάνε όλοι σε κάθε ηλικία».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έδειξε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου τους πρότεινε αφού έχουν τραγουδήσει μαζί να παίξουν  και μαζί στο θέατρο.
«Τον πρώτο μου ροκ δίσκο η δισκογραφική εταιρεία τον καθυστερούσε γιατί φοβόντουσαν ότι θα καταστραφώ ενώ προβλήθηκε και παλιότερη δήλωση του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου.

Ένας από τους καλύτερους φίλους του είναι ο Διονύσης Τσακνής αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης που επεσήμανε ότι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου υπήρξε ο πιο γλυκός γιος για τους γονείς του.

Μάλιστα ο τραγουδιστής δεν έχει πάει στο χωριό του από τότε που πέθαναν οι γονείς του. «Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα, θλίβομαι. Θα πάω όμως γιατί είναι ο τόπος. Αν και πάνε αρκετά χρόνια που τους έχω χάσει» είπε.

Μίλησε όμως και για τη μονάκριβη κόρη του, Νικολέττα. «Δίνω πάρα πολύ χρόνο στην κόρη μου. Τώρα τελευταία που τελείωσε και την Καλών Τεχνών την πίεζα να τη δω».

«Έχω ανάγκη και τα ερωτικά και τα επαναστατικά τραγούδια. Δεν μπορώ χωρίς αυτά» είπε τονίζοντας ότι «ακόμα ανακαλύπτω πώς τραγουδάω, δεν έχει τελειώσει αυτό και μάλλον δεν θα τελειώσει ποτέ».