Η σπάνια εξομολόγηση της Έμυς Βουγιουκλάκη, πριν τον θάνατο της Αλίκης!!!

Είναι 5 Μαρτίου 1996. Δηλαδή 4 μήνες πριν η Αλίκη ανοίξει τα φτερά της και πετάξει στους ουρανούς. Κανείς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε για την κατάσταση της εθνικής στάρ. Υπήρχε μια περίεργη κόπωση για την ίδια, μια αφίδρωση πάνω στην σκηνή, ωστόσο η ίδια και οι συνεργάτες της πίστευαν πως λόγω των συνεχόμενων παραστάσων η Αλίκη είχε κουραστεί. Και όμως ο καρκίνος την σιγοέτρωγε.
Η μαμά της Έμμυ, στις 5 Μαρτίου 1996, έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στο περιοδικό CIAO  που μιλούσε για την σχέση της με το “Αλικάκι της” όπως την έλεγε αλλά και για τους άνδρες της Αλίκης. Τα περιοδικά της εποχής προσπαθούσαν να βρουν ειδήσεις για την Αλίκη με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Ακόμα και στα ψιλά να πέρναγε μια είδηση με το όνομα της Αλίκης, οι πωλήσεις ήταν δεδομένο ότι θα ανέβουν στα ύψη
Ποιές είναι οι σχέσεις σας με την κόρη σας κ. Έμμυ;
Πάρα πολύ καλές. Η Αλίκη με λατρεύει. Τόσο πολύ μάλιστα που γίνεται κουραστική πολλές φορές. Τώρα τελευταία δε, έχει γίνει υπερ προστατευτική μαζί μου. ίσως γιατί είμαι λίγο μεγάλη και φοβάται μη με χάσει.

Η Αλίκη με τον Δημήτρη

Θέλετε μια μέρα να την ξαναδείτε παντρεμένη;
Κάποτε το ήθελα. Τώρα πια δεν το θέλει ούτε η ίδια. Συνήθισε έτσι. Έχει και την ησυχία της. Πολλές φορές μου λέει: ‘μαμά μου δεν μπορώ. Βαριέμαι τώρα να έχω έναν άντρα πάνω στο κεφάλι μου.Άσε είμαι καλά και έτσι”. Η Αλίκη είναι και άντρας και γυναίκα μαζί. Έχει επωμιστεί πολλές ευθύνες. Το θέατρο, τον γιό της, το σπίτι της. Έχει κουραστεί πολύ.
Θα θέλατε να ξανασμίξει με τον Παπαμιχαήλ;
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν ταιριάζουν οι δυο τους.
Εκείνη τον θέλει;
Δεν φαντάζομαι. Όχι, όχι. Μπορεί να είναι ο πατέρας του παιδιού της, τον συμπαθεί αλλά δεν ταιριάζουν.
Την σχέση της με τον Κώστα Σπυρόπουλο, την εγκρίνετε;
Αυτό είναι κάτι εφήμερο, που περνάει. Φεύγει κιόλας. Δεν είναι κάτι το μόνιμο, το θετικό. Απλώς μια παρέα κάνουν, γιατί είναι και αυτή μόνη της και έχει ανάγκη από συντροφιά. Η καημένη αισθάνεται τόσο μόνη της που θέλει νάχει δικούς της ανθρώπους κοντά της.
Έχετε καλές σχέσεις με τους φίλους της; Με τον Σπυρόπουλο;
Γιατί να μην έχω. Δεν τους βλέπω και συχνά.

Η Αλίκη με τον Σπυρόπουλο την εποχή του έρωτά τους

Προτιμάτε δηλαδή να βλέπετε την Αλίκη μόνη και όχι με το έτερον ήμισυ;
Δεν είναι το έτερον της ήμισυ. Με την Αλίκη άλλωστε έχουμε οικογενειακές υποθέσεις να συζητήσουμε. Μιλάμε πολύ οι δυό μας όταν είναι μόνη της.
Ο γιος της, εγκρίνει το δεσμό της με τον Σπυρόπουλο;
Ο Γιάννης λατρεύει τη μάνα του αλλά εκ φύσεως δεν είναι πολύ εκδηλωτικός. Είναι μοναχικό παιδί.
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την Αλίκη στεναχωρημένη…
Κουρασμένη είναι. Εκτός από το θέατρο έχει και τη φροντίδα της οικογένειάς της, του παιδιού της. Ακόμα και τους ξένους φροντίζει. Είναι καλόψυχη. Είναι καρκίνος στο ζώδιο και οι Καρκίνοι είναι τέρατα αντοχής.
Είναι αλήθεια ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος ενατντίον της, τελευταία;
Ναι. Κι εκείνο που φοβάμαι είναι το κακό μάτι. Σαν μητέρα της στεναχωριέμαι για όλη αυτή την ‘άδικη επίθεση που δέχεται αλλά και μου κάνει εντύπωση. Τα έχουμε ξεπεράσει αυτά πια. Γιατί δυστυχώς όταν έχεις όνομα, όλοι σου επιτίθενται.
Υποψιάζεστε ποιοι θέλουν να της κάνουν κακό;
Δε νομίζω να θέλουν το κακό της. Απλά τη ζηλέυουν. Είναι επόμενο άλλωστε.
Κλαίει εύκολα η κόρη σας;
Πολύ εύκολα. Εγώ και σε κηδεία που πηγαίνω, δεν βγάζω δάκρυ. Η Αλίκη ταχει ευκολα τα δάκρυα. Γιατί όταν παίζει μια δραματική σκηνή κλαίει εύκολα. Πολλές φορές κλαίει και στην αγκαλιά μου. Βρίσκει ανακούφιση στη μαμά της. Της λέω τρυφερά λόγια.
Από τους δεσμούς που έχει κάνει κατά καιρούς η κόρη σας, ποιον θα θέλατε για γαμπρό σας;
Κανέναν από αυτούς. Της αξίζει ένας άνθρωπος με ευαισθησία, κάποιος που θα αγαπήσει και θα την πονέσει πραγματικά., Η Αλίκη έχει ανάγκη από κάποιον δικό της άνθρωπο. Όχι επιπόλαιους δεσμούς και αγάπες. Αν βρει κάποιον να την ξεκουράζει και να της σταθεί, εγκρίνεται τότε και από μένα.
Ο Σπυρόπουλος δεν είναι κατάλληλος;
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας. Πάντως έχουν μια καλή φιλία μπορεί να πει κανείς. Όχι ότι θα προκύψει τίποτα.

Η Αλίκη με τον Βλάσση

Τον Βλάσση Μπονάτσο δεν τον θέλατε;
Καλό, χρυσό παιδί ήταν αλλά δεν ΄κανε για την Αλίκη.
Με τον Παπαμιχαήλ, έχετε κρατήσει επαφές;
Δεν έτυχε ποτέ να τον δώ. Αλλά και αν θα τον δω θα τον χαιρετήσω. Δεν κρατάμε κακία εμείς και ας μας έχουν βλάψει άνθρωποι.
Δείχνετε πολύ νέα κυρία Έμυ. Το μυστικό  της νιότης απο εσάς το έχει πάρει η Αλίκη;
Το κύτταρό μας είναι. Η μητέρα μου πέθανε 88 ετών και φαινόταν 60. Το μυστικό είναι η καλή καρδιά. Η Αλίκη αγαπά και τους εχθρούς της ακόμα. Και εγώ το ίδιο!

Η συνέντευξη της Έμυς Βουγιουκλάκη πριν τον θάνατο της Αλίκης!