Λίγο πριν η Αλίκη πάει στον Θεολόγο για τις Πασχαλινές διακοπές της…

Αν υπήρχε ένα μέρος στο οποίο η Αλίκη γαλήνευε, τότε αυτό δεν ήταν άλλο από το σπίτι της στον Θεολόγο. Εκεί όπου η ναζιάρα Αλίκη έκανε τα υπέροχα πάρτυ της μεταξύ των φίλων της, όπως ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος, η Νόρα Βαλσάμη, ο Ερρίκος Ανδρέου, ο Κώστας Σπυρόπουλος, η Μουμού Ηλιοπούλου, ο Λάκης Λαζόπουλος και πολλοί άλλοι.

Συνήθως στο σπίτι αυτό η Αλίκη συνήθιζε να πηγαίνει λίγο πριν το Πάσχα. Είχε ήδη στείλει εκεί το συνεργείο να της το καθαρίσει και εκείνη πήγαινε την Μεγάλη Εβδομάδα και έμενε περίπου δύο εβδομάδες. Μαζί της πάντα είχε τη μητέρα της Έμμυ, τα αδέρφια της με τις οικογένειές τους καθώς και τον σύντροφο που είχε εκείνη την περίοδο στο πλευρό της.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οικογένειά της, θεωρούσε και την Νόρα Βαλσάμη με τον σύζυγό της Ερρίκο Ανδρέου.

Εκεί όπου η Αλίκη γαλήνευε και ηρεμούσε

Εκείνη την περίοδο λοιπόν γέμιζε την πισίνα και έκανε τις πρώτες της βουτιές. Εκείνος που θα λέγαμε ότι απόλαυσε περισσότερο από όλους τους συντρόφους της, το σπίτι είναι ο Βλάσσης Μπονάτσος. Μαζί σε αυτό το σπίτι σχεδίαζαν τις παραστάσεις τους και τις περιοδείες τους, για το καλοκαίρι. Αν και η Αλίκη τα καλοκαίρια ήθελε να τα περνάει στο Θεολόγο απολαμβάνοντας έτσι την ηρεμία που της προσέφερε το τοπίο σε συνδυασμό με την γαλήνη της θάλασσας. Από την άλλη δε, περίμενε με ανυπομονησία τον γιο της να επιστρέψει από τις σπουδες του στην Αμερική για να απολαύσουν μαζί τις διακοπές.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι δυο περίπου χρόνια πριν φύγει η Αλίκη, όπου θα ετοίμαζε το σπίτι πριν το Πάσχα για να πάνε να μείνουν.

Το σπίτι αυτό πουλήθηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατό της!

 

 

Η Αλίκη με τον Βλάσση μπροστά από την πισίνα της
Εξωτερική άποψη του σπιτιού της εθνικής μας στάρ

 

Η βεράντα της Αλίκης που γίνονταν τα μεγάλα πάρτυ