Πανίκος Πιλάλης: “Εργάστηκα σε οικοδομές για να μαζέψω χρήματα..”

Ο Πανίκος Πιλάλης που υποδύεται τον Αποστόλη Καλογεράκο στη «Γη της Ελιάς», παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για το πως κατέληξε να του κάνει πρόταση ο Αντρέας Γεωργίου για τη σειρά, για τις σπουδές του στον οικονομικό κλάδο αλλά για τον νέο του ρόλο… ως παρουσιαστής!

Αρχικά οι σπουδές σας ήταν στο οικονομικό κλάδο. Πώς έγινε και μεταπηδήσατε στην υποκριτική;

«Το ένα έφερε το άλλο και κατέληξα στην υποκριτική. Αν και καλός μαθητής, δεν θέλησα να προχωρήσω τις σπουδές μου. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία εργάστηκα σε οικοδομές για να μαζέψω χρήματα και να δω πώς θα προχωρήσω. Ένα βράδυ με προσέγγισε μια κοπέλα και μου έκανε πρόταση να κάνω το μοντέλο στη σχολή που είχε. Πάνω στην τρέλα μου δέχτηκα και μετά από μια παρουσίαση που είχαμε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κύπρο, ήρθε η επόμενη πρόταση για να κάνω κάποια περάσματα σε ένα σίριαλ που προβαλλόταν τότε. Το δέχτηκα και αυτό και κατέληξα στο τέλος να πάρω και τη θέση του διευθυντή σκηνής στο κανάλι. Τα 5 χρόνια που δούλεψα πίσω από τις κάμερες και κάποια περάσματα που έκανα από σειρές του καναλιού βοήθησαν να σπουδάσω υποκριτική με υποτροφία και… να ‘μαι τώρα».

Και επίσης πώς μεταπηδήσατε στην «Γη»; Πώς σας έκανε πρόταση ο Αντρέας Γεωργίου;

«Η πρόταση έγινε τηλεφωνικά. Μου είπε κάποια πράγματα και συναντηθήκαμε για τα περαιτέρω. Λόγω του ότι μιλήσαμε από πολύ νωρίς, είχα τον χρόνο να τακτοποιήσω το πρόγραμμα μου σχετικά με μια άλλη σειρά όπου ήδη πρωταγωνιστούσα και ήταν στον 4ο κύκλο προβολής στην Κύπρο».

Στην Κύπρο είστε πολύ γνωστόν, γιατί δεν είχατε κάνει κάποια κίνηση για σειρά στην Ελλάδα;

«Αφήνω τη ζωή να τα φέρει και συνήθως τα φέρνει στην πιο κατάλληλη στιγμή. Υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες αλλά είτε δεν βόλευε είτε δεν ένιωθα σίγουρος. Δόξα σοι ο θεός, εδώ και 20 χρόνια δεν έχω μείνει εκτός δουλειάς».

Κανονίζετε κάτι άλλο για το μέλλον;

«Για πρώτη φορά θα επιδιώξω να κάνω δική μου εκπομπή ως παρουσιαστής, μαζί με κάποιον άλλον. Μια εκπομπή που θα έχει να κάνει με τη φύση και τις διάφορες δραστηριότητες και αθλήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ξηρά και θάλασσα».

Πηγή: ΤV 24