Όταν ο Πάριος συνάντησε τον πατριάρχη των νησιώτικων, Γιώργο Κονιτόπουλο {vid}

Αναμφισβήτητα, ο Γιώργος Κονιτόπουλος υπήρξε ο πατριάρχης του νησιώτικου τραγουδιού. Ο άνθρωπος που έσωσε από την λήθη του χρόνου δεκάδες τραγούδια από το Αιγαίο πέλαγος και συνέθεσε μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια. Σε μια σπάνια τηλεοπτική κοινή τους εμφάνιση έχοντας στο πλευρό τους και την Ελένη Λεγάκη, πραγματικά δίνουν ρέστα…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://fb.watch/aFvlv_vtz8/

Ο Γιώργος Κονιτόπουλος

Ο Γιώργος Κονιτόπουλος γεννήθηκε  στην Αθήνα στις 04 Ιουνίου 1933. Γονείς του ήταν ο Μιχάλης Κονιτόπουλος (Μωρός), επίσης φημισμένος βιολιτζής, από τον Κινίδαρο και η Μαρία Φυρογένη από την Κεραμωτή.

Το 1940 επιστρέφει οικογενειακώς στη Νάξο.

Αρχίζει από πολύ μικρός να ασχολείται με το βιολί. Στο τέλος της δεκαετίας του ’40, μαθητής ακόμα, κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Μαζί με την αδελφή του την Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη και το θείο του τον Δημήτρη Φυρογένη, δίνουν εξετάσεις στην ΕΙΡ σαν κομπανία, τις οποίες περνούν με επιτυχία. Είναι η εποχή που αρχίζει η σύνδεση του οικογενειακού ονόματός του με το νησιώτικο τραγούδι.

Το 1960 ηχογραφεί δύο δίσκους 45 στροφών με παραδοσιακά τραγούδια διασκευασμένα από τον ίδιο.

Συνέθεσε περισσότερα από 500 τραγούδια όπως το ”Αρμενάκι”,”Στην Πάρο και στην Νάξο”,”Ο Μαουκάς”,”Βεγγέρα”,”Χιονιές”, «Η αγάπη μου στην Ικαριά», που συχνά αναφέρεται ως «Ικαριώτικο» κ.α

Είχε εμφανιστεί στο χαρακτηριστικό μαγαζί που βρίσκονταν κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου της ΑΕΚ. Επίσης στο «Σιντριβάνι» στην Αχαρνών, στο «Μουράγιο» στην Καυταντζόγλου ενώ το 1979 μεταφέρονται σε πρώην κινηματογράφο, στο τέρμα της Πατησίων που ονομάστηκε επίσης «Μουράγιο».

Ο Γιώργος Κονιτόπουλος έφυγε στις 18 Ιουνίου 1991 από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 58 χρονών.