Παραλίγο νεκρός ο εμβληματικός “αστυνόμος Βούρβαχης” του Νίκου Φώσκολου!

Τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής του βίωσε ένας από τους πιο εμβληματικούς πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σειρών του Νίκου Φώσκολου, ο Γιώργος Βουτσίνος. Ένα σπάνιο παράσιτο ήταν η αιτία να παραμείνει για δύο ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να φοβηθεί ακόμα και για την ζωή του. «Προσβλήθηκα από έναν ιό με την ονομασία ελισμανίαση. Οι δύο αυτοί μήνες, ήταν για μένα μια κόλαση. Όλο το ιατρικό προσωπικό του «Σεισμανόγλειου» είχε πέσει πάνω μου για να βρουν τι είναι αυτό  που είχε κάνει εισβολή στο σώμα μου και κανείς δεν μπορούσε να βρει τι συμβαίνει. Όταν βρήκαν το παρασιτο, είχα ήδη χάσει 17 κιλά» λέει αποκλειστικά στην Espresso ο πάλαι ποτέ «Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμαν» που υποδύονταν στην θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Άγνωστος Πόλεμος».

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που είναι και ο παλιότερος συνεργάτης του μεγάλου σκηνοθέτη Νίκου Φώσκολου, για περισσότερα από 40 χρόνια ευτύχησε να παίξει τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές του που άφησαν εποχή όπως «Εν τούρω Νίκα», «Πορφύρα και αίμα», «Λάμψη». Η εμπιστοσύνη του Νίκου Φώσκολου ήταν τέτοια στο πρόσωπό του, που του έδωσε ακόμα και την σκηνοθεσία για πολλά χρόνια της σειράς του «Καλημέρα ζωή» που είχαν αναλάβει μαζί με την σύζυγό του Βάντα Καρακατσάνη.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος

Αν και ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε όλους τους ρόλους υποδύονταν τους σκληροτράχηλους ήρωες του Νίκου Φώσκολου, δεν διστάζει να παραδεχτεί «Όταν γύρισα στο σπίτι, ήμουν ένα κόκκαλο το οποίο σερνόταν εδώ και εκεί. Δεν μπορούσα σταθώ στα πόδια μου. Η σύζυγός μου Βάντα είχε τα δικά της πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας με τους σπονδύλους της και δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Και έτσι για μένα ήταν πολύ σκληρά τα πράγματα. Φοβήθηκα πραγματικά για την ζωή μου, ότι δεν θα τα καταφέρω» παραδέχεται, ενώ τον λόγο παίρνει και η σύζυγός του η οποία ταραγμένη από την σοβαρή ασθένεια του συζύγου της, αναφέρει στην Espresso: « το παράσιτο που είχε προσβληθεί ο Γιώργος είναι πολύ σπάνιο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι το αντίστοιχο Καλαζάρ που μπαίνει στο σώμα των σκυλιών. Από το τσίμπημα μιας σκνίπας συμβαίνει και μπορεί να πεθάνεις. Και ο Γιώργος θα μπορούσε να ήταν νεκρός αν δεν το έβρισκαν
εγκαίρως».

Νίκος Νικόλιζας