Γιώργος Ζαμπέτας: «Με τον Γιώργο Νταλάρα, παρότι είναι θείος μου, δεν είχαμε κάποια σχέση…”

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος, ο 36χρονος σήμερα εγγονός του αξέχαστου Ζαμπέτα, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Κυψέλη».

«Προέρχομαι από δύο μουσικές οικογένειες, ο πατέρας μου είναι ο Μιχάλης Ζαμπέτας και η μητέρα μου η Ελένη Νταλάρα, τραγουδίστρια και ο πατέρας μου, μουσικός. Οι παππούδες μου, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Λουκάς Νταλάρας. Οπότε δεν μπορούσα κι εγώ να ξεφύγω από τη μουσική παράδοση», είπε αρχικά για την οικογένειά του.

 

«Πριν από δέκα χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι, είπα να αξιοποιήσω κάποια αρχεία που άφησε ο πατέρας μου, από ακυκλοφόρητη μουσική του Γιώργο Ζαμπέτα και να τα κάνουμε ένα δίσκο με τους φίλους μουσικούς και να ακούσει ο κόσμος κάτι που ο Γιώργος δεν πρόλαβε να βγάλει», ανέφερε.

Για την συνεργασία με τον θείο του: «Με τον Γιώργο Νταλάρα, παρότι είναι θείος μου, δεν είχαμε κάποια σχέση μέχρι που έφτασα 26 χρονών, πριν από δέκα χρόνια, δηλαδή, όταν πήγα και τον βρήκα στο καμαρίνι του.

Συστηθήκαμε και του έδωσα την δουλειά μου, να δει μέσα από ένα δείγμα τι κάνω και το αφήσαμε ανοιχτό. Μετά με κάλεσε γιατί του άρεσε η δουλειά και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο Γιώργος Ζαμπέτας.

 

«Ήμουν πολύ νέος όταν έφυγε ο Γιώργος Ζαμπέτας, ωστόσο τα Σαββατοκύριακα πήγαινα στο σπίτι του, στα τελευταία του ήταν στεναχωρημένος γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έργο του όσο θα έπρεπε. Δεν ήταν πολύ κοντά μου ως παππούς, ήταν όμως ένας φυσιολογικός παππούς, αυτό μου άρεσε», κατέληξε ο Γιώργος Ζαμπέτας μιλώντας για τον παππού από τον οποίο κληρονόμησε το βαρύ όνομά του.