Γιώργος Παρτσαλάκης: “μέτριος ηθοποιός είναι ο Λιγνάδης και όχι ο Μπιμπίλας”

Συνέντευξη στην Espresso έδωσε ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης και μίλησε για τον πρωην καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού θεάτρου αλλά και για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό.

“Όσο για τον κύριο Λιγνάδη που άκουσα ότι αποκάλεσε τον Σπύρο Μπιμπίλα μέτριο ηθοποιό – επειδή έχω κάνει 80 παραστάσεις και έχω παίξει 15 χρόνια στην Επίδαυρο – θέλω να του πω ότι αν δεν ξεκίναγε με τα δεδομένα του, όταν πήρε το άριστα από τη Δραματική, που μπήκε στο Εθνικό και μετά ήταν δάσκαλος στις δραματικές σχολές, είχε όλα τα εφόδια από τον πατέρα του, σκέφτομαι και αναλογίζομαι, αν δεν υπήρχε ο Τάσος Λιγνάδης, αν θα ήταν καν ηθοποιός.

Γιατί κατά την προσωπική μου άποψη, μέτριος ηθοποιός είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και όχι ο Σπύρος Μπιμπίλας. Το λέω ευθέως και κατηγορηματικά. Κι ας κάτσει να σκεφτεί ο κύριος Λιγνάδης αν δεν ήταν ο πατέρας του, αν θα μπορούσε να παίξει “Μάκμπεθ” στο Εθνικό. Τον έπαιξε και έπαιξε και ρόλους στην Επίδαυρο. Χαμπάρι δε πήρε κανείς! Αν αποδειχτούν αυτά για τα οποία κατηγορείται, γιατί πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, πρέπει να απομακρυνθεί, κάπου να κλειστεί μόνος του και σιγά σιγά να πορευτεί”.