Μοιραίες Ελληνίδες γυναίκες γεμάτες πάθος…

Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πεί, τι εστί γυναίκα και μάλιστα μοιραία. Επιλέξαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε 6 γυναίκες που η καθεμιά για τους δικούς της λόγους, έμεινε στην ιστορία της ελληνικής show biz…

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η τελευταία Ελληνίδα Θεά Μελίνα Μερκούρη

Μελίνα Μερκούρη: η τελευταία Ελληνίδα θεά!

Η Μελίνα Μερκούρη είναι είδωλο, είναι ιστορία, είναι πολιτισμός. Ακροβατεί ανάμεσα σε εκείνες τις γυναίκες που θεωρούνται θεότητες αλλά είναι ταυτόχρονα και του “πεζοδρομίου”. Στο πρόσωπό της βλέπει κανείς όλες τις γυναίκες από όποια κάστα ανθρώπων και αν προέρχεται. Κάποτε ο Κώστας Κακαβάς μου είχε πει ότι όταν ήταν ακόμα μαθητής, θυμόταν την Μελίνα να τρέχει με τα παπούτσια στο χέρι πίσω από ένα τρόλευ για να το προλάβει να μπει μέσα. Και ας ήταν από μεγάλο τζάκι. Η Μελίνα έκανε αυτό που ήθελε και δεν υπολόγιζε κανέναν. Γι΄αυτό το τσαγανό άλλωστε έμεινε στην ιστορία και την λάτρεψαν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο!

Το απόλυτο θηλυκό Σπεράντζα Βρανά με τον Κώστα Χατζηχρήστο

Σπεράντζα Βρανά: Όταν οι άνδρες αυνανίζονταν για πάρτη της…

Έμεινε στην ιστορία ως η μάγκισσα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Μια γυναίκα τόσο μποέμισσα αλλά και τόσο συντηρητική. Η ίδια όπως έλεγε όταν ερωτευόταν δεν είχε μάτια για κανέναν άλλον. Επίσης η ίδια έλεγε πως την εποχή της μεγάλης της δόξας, οι κινηματογράφοι γέμιζαν με άνδρες οι οποίοι αυνανίζονταν για πάρτη της. Ήταν τόσο χειμώδης, τόσο μοιραία γυναίκα που το δικό της στύλ, έμεινε ανεξίτηλο στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Το καλούπι της έσπασε, που λένε. Ωστόσο η ίδια αγάπησε δυο άνδρες μόνο στη ζωή της!

Η σεξοβόμβα Γκιζέλα Ντάλι

Γκιζέλα Ντάλι: η Μπριζίτ Μπαρντώ της Ελλάδας…

Η μυθική ομορφιά της, δεν είχε καμιά σχέση με τον χαρακτήρα της. Αν και σχεδόν όλοι οι ρόλοι της, ήταν της μοιραίας γυναίκας, του σέξυ θηλυκού που ξετρέλαινε τους πρωταγωνιστές της ταινίας,  εκείνη παρέμεινε για πάντα μια γυναίκα συντηρητική γυναίκα που είχε μάλιστα μεγαλώσει μέσα σε μοναστήρι. Ο σύζυγός της και σκηνοθέτης Ντίμης Δαδήρας, όπως η ίδια έλεγε, έπλασε εντελώς μια άλλη προσωπικότητα από αυτή που ήταν η ίδια. Μετάνιωσε για τις πάμπολες εκτρώσεις που την ανάγκασαν να κάνει “σκοτώνοντας τα παιδιά που θα έφερνα στον κόσμο” έλεγε η ίδια σε συνέντευξή της. Και όλα αυτά; Για να μην χαλάσει το είδωλο που είχαν πλάσει για το κινηματογραφικό κοινό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τις τρεις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της, αποσύρθηκε σε ένα φαράγγι της Νάξου, μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα!

Η μοιραία Καίτη Γκρέυ

Καίτη Γκρέυ: Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει…

Μια γυναίκα που αγάπησε πολύ, είναι η Καίτη Γκρέυ η οποία έγινε σύμβολο ερωτισμού από πολύ σπουδαία ονόματα του τραγουδιού, της υποκριτικής τέχνης αλλά και του εφοπλιστικού κόσμου. Ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Κώστας Καρράς, ο Νίκος Λαιμός είναι μερικά από τα ονόματα που αγάπησε τους άνδρες και την λάτρεψαν και εκείνοι. Ακόμα και ο Έλβις Πρίσλευ στην Αμερική υποκλίθηκε σε κείνη. Η ίδια έχει πει πολλές φορές πως έχει ζήσει 100 ζωές. Άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια της έχουν θέμα τον έρωτα, το πάθος αλλά και τον χωρισμό!

Η Υβόν Σανσόν με τον Δημήτρη Χόρν στην ταινία “Μια ζωή την έχουμε”

Υβόν Σανσόν: Μοιραία στους ρόλους, μοιραία και στη ζωή…

Η Θεσσαλονικιά στάρ, η θρυλική “Μπι μπί” και ερωμένη του Δημήτρη Χόρν στην ταινία “Μια ζωή την έχουμε” είχε πάντα ρόλους κομμένους και ραμμένους πάνω στο στυλ της μοιραίας γυναίκας. Στην Ελλάδα έπαιξε μόλις σε τρεις ταινίες, ωστόσο από τα μέσα της δεκαετίας του ΄40 και για μια δεκαετία περίπου συναγωνιζόταν στην δημοσιότητα την Ιταλίδα σταρ Τζίνα Λολομπριτζίτα. Σύμφωνα με τους κριτικούς του κινηματογράφου, το υποκριτικό της ταλέντο, δεν ήταν κάτι το μοναδικό. Ωστόσο η Ιταλική φινέτσα που είχε αποκτήσει αλλά και η γοητεία που εξέπεμπε λόγω ομορφιάς την είχαν φέρει στην πρώτη δεκάδα των μεταπολεμικών Ιταλίδων σταρ. Άλλωστε ο ρόλος της στην ταινία “Μια ζωή την έχουμε” τα λέει όλα για το πόσο μοιραία γυναίκα υπήρξε…

Η Βάνα Μπάρμπα, το απόλυτο θηλυκό


Βάνα Μπάρμπα: Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα…

Όταν μιλάς για σύγχρονες Ελληνίδες μοιραίες γυναίκες που είναι μέσα στα φώτα της δημοσιότητας, αυτή δεν είναι άλλη από την Βάνα Μπάρμπα. Και το θηλυκό αυτό τα έχει όλα: είναι χειμώδης, είναι σέξυ, είναι σαγηνευτική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είχε επιλεγεί και για το Mediterraneo  αλλά και για να υποδυθεί την Καίτη Γκρέυ στην ιστορία της ζωής της!