Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας του Δάκη σήμερα. Τι λένε οι άνθρωποί του…

Μετά την ανάρτηση που έκανε ο Τάκης Σαγιώρ πως ο Δάκης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και πλέον ζυγίζει μόλις 42 κιλά, δημιουργήθηκε έντονη αναστάτωση στον καλλιτεχνικό χώρο. Η Μπέσσυ Αργυράκη, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το Πρωινό ανέφερε:

«Πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω βρε παιδί μου, νομίζω ότι κάτι θα γίνει, ένα θαύμα και θα τον ξαναδούμε να μας τραγουδάει και να μας χαϊδεύει τα αυτιά. Την τελευταία φορά που τον πήρα, κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να τον κουράσω ξανά γιατί μου μίλαγε πολύ κουρασμένα. Και μου ‘πε «Μπέσσυ μου σε αφήνω, δεν μπορώ να μιλήσω» και το σεβάστηκα… Τεσσεράμισι χρόνια το παλεύει! Δηλαδή στην περιοδεία που είχαμε πάει, το είχε το πρόβλημα, δυσκολευότανε κάποιες φορές αλλά βλέπεις ότι αυτό του έδωσε διάρκεια. Η αγάπη του για το τραγούδι».

Από την πλευρά του, ο στενός του συνεργάτης, Πάνος Δέρβος, άφησε αιχμές για τον Τάκη Σαγιώρ και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κατ’ οίκον προστατευόμενος από φίλους και από ό,τι χρειάζεται για να έχει μια σωστή διαβίωση και ασφαλή διαβίωση.

Ο κ. Τάκης Σαγιώρ δεν έχει να κάνει άλλη δουλειά στη ζωή του και αναφέρεται γενικά κατά καιρούς σε διάφορους ανθρώπους που πέφτει στην αντίληψή του ότι μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα και τα μεγαλοποιεί. Και δημιουργεί μια κατάσταση για να ακούγεται το όνομά του προφανώς. Γιατί ο κ. Σαγιώρ, τόσα χρόνια, 22 χρόνια που είμαι με τον Δάκη μαζί, δεν έχει ποτέ πέσει στην αντίληψή μου, να μιλάει μαζί του η να έχει κάποια επαφή μαζί του. Ή να έρθει έστω στα 22 χρόνια σε μια συναυλία μας ή σε ένα μαγαζί που δουλεύουμε. Ποτέ! Επικοινωνεί μόνο με τους ανθρώπους, τους 5-10 ανθρώπους που θέλει να επικοινωνεί.

Είναι σε μια κατάσταση βέβαια, είναι αδύναμος δεν το κρύβουμε αυτό, αλλά τα κιλά δεν τα ξέρουμε ούτε εμείς! Δεν τον ζυγίζουμε, δεν είμαστε σε ζυγαριές, απλώς έχει αδυνατίσει πάρα πολύ. Τηλεόραση δεν ανοίγει, τον κουράζει πολύ η τηλεόραση αυτή την στιγμή και τίποτα λίγο μουσική ακούει και ησυχία. Ούτε του μεταφέρουμε αυτά που γράφονται γιατί θα στεναχωρηθεί πάρα μα πάρα πολύ. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο και πότε θα συμβεί κάτι. Τώρα είμαστε σε μια κατάσταση σταθερή».