“Έφυγε” ο Δάκης. Οι φιλανθρωπικές συναυλίες που έδινε και οι τελευταίες μέρες του!!!

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας μοναδικός καλλιτέχνης. Αυτός ήταν ο Δάκης ο οποίος ήταν η προσωποποίηση της αισιοδοξίας, του χαμόγελου και της ζωής. Έφυγε σε ηλικία 79 ετών μετά από 3 χρόνια σκληρής μάχης που έδινε με τον καρκίνο.Μια μάχη που αν και ο ίδιος είχε δημοσιοποιήσει, εν τούτοις τους τελευταίους μήνες της ζωής του που η υγεία του είχε επιβαρυνθεί απίστευτα, προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, την πολύ άσχημη εικόνας της υγείας του. Κυριολεκτικά έλιωνε πάνω σε ένα κρεβάτι. Αποτέλεσμα ήταν ο γνωστός χορογράφος Τάκης Σαγιώρ να γράψει για την πολύ δύσκολη κατάσταση της υγείας του και να το αναρτήσει:  «Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά!!!!!! Ο μεγάλος μας τραγουδιστής, με την βελούδινη φωνή ΔΑΚΗΣ….. δεν είναι καλά! βρίσκεται στο σπίτι του και τον φροντίζουν ο αγαπημένος του εξάδελφος και ο πολύ στενός του φίλος και συνάδελφος του, μαζί με την σύζυγό του, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ!!!! ακόμα κοντά του βρίσκονται ο πιανίστας του «πολλά χρόνια συνεργάτης του» και ένας Αιγύπτιος που φροντίζει το σπίτι!!!! Το τηλέφωνο του » έχει αλλάξει νούμερο» το έχουν 2-3 στενοί του φίλοι!!!! κανείς άλλος δεν πλησιάζει το σπίτι! ήταν επιθυμία του Δάκη, δεν θέλει να τον βλέπουν σε αυτή την κατάσταση και να τον…. λυπούνται!!!!!

Γνωρίζω από καιρό την κατάσταση της υγείας του αλλά σεβόμουν την επιθυμία του να μην αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα!!!! Τώρα όμως φτάσαμε στο τέλος και καμιά σημασία δεν έχει πια τι θα ειπωθεί γύρω από την ασθένεια του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη!!!!! Ο Δάκης σήμερα ζυγίζει 42 κιλά και δυστυχώς έχει πολύ περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον!!!!! Σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε με ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ποτέ δεν έλεγε κακιά κουβέντα για συναδέλφους, παρά την μεγάλη του καριέρα και την τεράστια αγάπη του κοινού ΔΕΝ καβάλησε ποτέ το καλάμι!!!!! Έζησε μια ευτυχισμένη ζωή!!!!!!!!!».

Ωστόσο αυτή η ανάρτηση προκάλεσε πλήθος σχολίων με αποτέλεσμα αργότερα ο γνωστός χορογράφος να την  διαγράψει. Ωστόσο όλοι πλέον γνώριζαν την δύσκολη κατάσταση που είχε περιέλθει τις τελευταίες εβδομάδες ο σπουδαίος τραγουδιστής.
Ο ίδιος πάντως ούτε στιγμή δεν ήθελε τους τελευταίους μήνες να ακούγεται κάτι αρνητικό για την υγεία του. Ήθελε να δώσει αισιοδοξία στους καρκινοπαθείς και παράλληλα δεν ήθελε κανείς να τον λυπάται για την κατάσταση της υγείας του. Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, μακριά από όλους και όλα, έχοντας μόνο καλούς φίλους και συγγενείς δίπλα του, προσπαθούσε τον τελευταίο καιρό να κάνει υπομονή. Πονούσε, πάλευε με θάρρος την άτιμη ασθένεια που τον λύγισε. Ήθελε όλοι να τον θυμούνται για το σπουδαίο ταλέντο του και την φωνή του, για το χαμόγελό του και όχι με μιζέρια. Γιατί ο Δάκης ήταν η προσωποποίηση της χαράς, της αισιοδοξίας και της αγάπης για τους συναδέλφους του και γενικά για τον άνθρωπο. Άλλωστε ο ίδιος έδινε πλήθος δωρεάν συναυλιών για άπορους σε δήμους της Ελλάδας. Πήγαινε πάντα όταν τον καλούσαν.
Αυτός ήταν με λίγα λόγια ο σπουδαίος καλλιτέχνης που σήμερα έκανε την Ελλάδα να δακρύσει!!!