Δημήτρης Λιγνάδης: Να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς προτείνει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας ζητεί ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη

Να καθίσει στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και να δικαστεί για τέσσερις κατηγορίες βιασμού, που αφορούν και σε ανηλίκους, ζητεί με πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η αρμόδια εισαγγελέας που εξέτασε τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Επίσης, η εισαγγελέας ζητεί ο κατηγορούμενος να συνεχίσει να παραμένει προσωρινά κρατούμενος ενώ απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται την τέλεση των σοβαρών κακουργηματικών πράξεων που αντιμετωπίζει.

Σε ό,τι αφορά στην παράταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού η εισαγγελική λειτουργός ζητεί αυτή να συνεχιστεί, διότι κατά την κρίση της δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκισή του.

Τις επόμενες ημέρες με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη.

Πηγη: Πρωτο θέμα