Εγκρίθηκε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη!

Με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ενέκρινε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και πλέον στο «μικροσκόπιο» μπαίνει το κινητό τηλέφωνο Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τα όλα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του.

Έρευνα θα γίνει στους λογαριασμούς του στα social media, ενώ θα επιχειρηθεί η ανάκτηση δεδομένων που έχουν διαγραφεί, αλλά και στοιχείων που έχουν αποθηκευτεί στο icloud.

Ειδικά η άρση του απορρήτου για τα μηνύματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντική για τις αρχές, γιατί είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο οι πάσης φύσεως επικοινωνίες τους θα παραμείνουν απόρρητες.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της το βούλευμα αυτό αφ’ ενός μεν λόγω των μαρτυριών που υπάρχουν για οπτικοακουστικό υλικό αφ’ ετέρου γιατί το λάπτοπ που κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές κατά την έρευνα ήταν διαφορετικού χρώματος από αυτό που είχε αναφέρει μάρτυρας.

Επίσης την άρση του απορρήτου είχαν αιτηθεί δικηγόροι θυμάτων καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για συνομιλίες με ανήλικους μέσω ειδικών εφαρμογών. Οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας που θα γίνει από τις αστυνομικές αρχές για την περαιτέρω έκβαση των εκκρεμών υποθέσεων.
Πηγη: ereportraz.gr