Διπλοπενιές: το πάρτυ στις Κάννες και ο άγριος καυγάς με τον Δημήτρη και την Αλίκη να κλαίει…

Μπορεί ένα γλέντι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να καταλήξει σε άγριο καυγά, με μπουνιές, βρισιές αλλά και …συρτάκι; Όλα αυτά συνέβησαν με την ταινία “Διπλοπενιές” όπως είχε αποκαλύψει η Αλίκη σε ανύποπτο χρόνο.

Από το πάρτυ στις Κάννες για την ταινία

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βρισκόμαστε στο 1964, η Αλίκη είχε φύγει από τη Φίνος για να πάει στη Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης. Τη σεζόν 1965-66 βγήκε με μία μόνο ταινία στους κινηματογράφους, τις “Διπλοπενιές”, ενώ τον Μάιο του 1966 η ταινία μαζί με τους συντελεστές πήγε στις Κάννες. Μετά την επίσημη προβολή της ταινίας, ακολούθησε ένα ελληνικό πάρτι -παρουσία του Γιώργου Ζαμπέτα και της ορχήστρας του- όπου η Ελληνίδα σταρ είχε εμφανιστεί πιο λαμπερή από ποτέ…

Το τέλος του πάρτι, ωστόσο, ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι είχε φανταστεί η Αλίκη, όπως είχε περιγράψει η ίδια, στον Τύπο της εποχής:

«Είχε συμφωνηθεί ότι στο “Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια” θα σηκωνόμασταν εγώ και ο Δημήτρης, ήταν και η τραγουδίστρια Μανταλένα και ο Ζαμπέτας. Άρχισε ο Ζαμπέτας να παίζει, σηκώθηκε ο Δημήτρης να χορέψει ζεϊμπέκικο, πήρα εγώ το μικρόφωνο μαζί με τη Μανταλένα, άρχισαν οι Γάλλοι να σπάνε τα πιάτα, να γίνεται ένας σαματάς και ξαφνικά κατέβηκε ο γενικός διακόπτης. Σταμάτησαν όλα. Έκοψε ο Βίκτωρας Μιχαηλίδης το γλέντι, έδιωξε τις κάμερες και τους φωτογράφους και είπε «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αργότερα». Ο Δημήτρης δεν αισθάνθηκε καλά και ήταν η πρώτη φορά που είχε δίκιο 100% σε έναν καβγά» είχε πει η Αλίκη η οποία κάθε φορά που αναφερόταν στο περιστατικό επέρριπτε ευθύνες στον πανίσχυρο παραγωγό της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, τον Βίκτωρα Μιχαηλίδη καθώς πίστευε ότι είχε τα δικά του σχέδια για εκείνη τη βραδιά.

Η αφίσα της ταινίας

 

«Μετά από μία ώρα άρχισε να λέει ένα άλλο τραγούδι ο Ζαμπέτας και είχε ανεβάσει τη Ρίκα Διαλυνά ο Μιχαηλίδης, έσπαγαν πιάτα, κάμερες έγραφαν τη Διαλυνά κι εμείς καθόμασταν φόντο γιατί ήθελε ο Βίκτωρας να παρακολουθήσει τη Ρίκα. Τότε ο Δημήτρης ανέβηκε πάνω, βούτηξε τον Βίκτωρα από το πουκάμισο, του έσκισε τις γραβάτες και τα σακάκια. Έφερες εμένα και τη γυναίκα μου από τη Θεσσαλονίκη άυπνους! Είχε δίκιο ο Δημήτρης, έγινε χαμός. Βγήκαν έξω από το κέντρο και ο Ομάρ Σαρίφ κράταγε τον Δημήτρη. Η Ρίκα Διαλυνά συνέχιζε να χορεύει και οι κάμερες παίρνανε κι εγώ σε μια άκρη μόνη, έκλαιγα. Την άλλη μέρα ήταν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες πρωτοσέλιδο ότι το ελληνικό γλέντι κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, ο Δημήτρης ήταν σε φοβερό χάλι κι εγώ έμεινα δίπλα του άυπνη. Και μετά, γυρίσαμε με την πρώτη πτήση στη Θεσσαλονίκη» είχε αποκαλύψει.