Με κοστούμι ο Μπάμπης στο δικαστήριο. “Έγγαμος και χήρος” δήλωσε!

Άρχισε λίγο μετά τις 9:20 σήμερα το πρωί για να διακοπεί για τις 12 Απριλίου η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά με κατηγορούμενο τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και κλήθηκε να αναφέρει τα στοιχεία του δήλωσε έγγαμος και χήρος.
Αμέσως μετά το δικαστήριο προχώρησε στη κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, δυο αντρών και δυο γυναικών.
Ακολούθως η εισαγγελέας της έδρας ανάγνωσε το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 33χρονου πιλότου, ο οποίος απο το εδώλιο του κατηγορούμενου άκουγε με προσοχή, χωρίς να εκφραστεί επί της κατηγορίας.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου η υπεράσπιση του 33χρονου υπέβαλε αίτημα διακοπής της δίκης λόγω της ανάγκης παρουσίας της σε άλλα δικαστήριο.

Απόντες από τη σημερινή διαδικασία είναι οι γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, Αθανάσιο Χαρμάνη. «Η μητέρα της Καρολάιν ήθελε να έρθει σήμερα στο δικαστήριο αλλά ειδικοί επιστήμονες δεν το επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης σημειώνοντας πως ούτε ο πατέρας του θύματος μπορεί να βρεθεί στη δίκη λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία δεν του επιτρέπουν να κινηθεί ούτε στο νησί της Αλονήσου, όπου διαμένει μόνιμα.
Το δικαστήριο αποφάσισε εν τέλει τη διακοπή της δίκης για τις 12 Απριλίου.

Ακόμη, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Μέτα τη διακοπή της δίκης ο νομικός παραστάτης της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε: «Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπαν οι ειδικοί, στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα
χαρούμενο παιδί».

Εν βρασμώ

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ανέφερε ότι ο εντολέας του αποδέχεται την πράξη του αλλά η θέση του είναι πως αυτή τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής.  «Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική»,  ανέφερε.

Σημειώνεται ωστόσο ότι  το παραπεμπτικό βούλευμα, τον οποίο και τον παρέπεμψε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αποδομεί πλήρως τους ισχυρισμούς του σύμφωνα με τους οποίους ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα. Το σημείο που «πάτησαν» οι δικαστές για να αντικρούσουν τον ισχυρισμό ατό του κατηγορούμενου, είναι το «θέατρο» που εκείνος έπαιζε επί ένα και πλέον μήνα παριστάνοντας τον τεθλιμμένο σύζυγο και παραπλανώντας τις αρχές που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν το έγκλημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βούλευμα, η πλήρης διαύγεια του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, προκύπτει «από την πληρότητα της σχετικής «σκηνοθεσίας» τόσο μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας όσο και πριν από αυτή, η οποία και καταδεικνύει ότι την επεξεργάστηκε νωρίτερα και υπολογισμένα και όχι υπό το κράτος ανεξέλεγκτης παρόρμησης».

Τέλος να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο παρίσταται και το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα που είχε δώσει προς υιοθεσία στην Καρολάιν την σκυλίτσα Ρόξυ που σκότωσε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος. Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Σωματείου τόνισε πως είναι αποδεδειγμένο από διεθνείς έρευνες ότι το πρώτο στάδιο της ενδοοικογενειακής βίας είναι η κακοποίηση ζώων. Το Σωματείο ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου και για την θανάτωση της Ροξυ.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και ξένων μέσων ενημέρωσης καθώς 4 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ