Με λαούτα και βιολιά θα κηδευτεί η αρχόντισσα του νησιώτικου Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη!

Με λαούτα και βιολιά και όπως αρμόζει στην μεγαλύτερη  φωνή του νησιώτικου τραγουδιού, θα κηδευτεί η αρχόντισσα του νησιώτικου τραγουδιού Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη.
Λόγω του κόσμου που θέλει να την αποχαιρετήσει τόσο στην ΑΘήνα όπου διέμενε, όσο και από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Νάξο η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 13.00 από τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου θα την αποχαιρετήσει σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος και όσοι την αγάπησαν.
Ωστόσο επιθυμία της ίδιας αλλά και των Ναξιωτών συμπατριωτών της, είναι ο ενταφιασμός να γίνει στο χωριό της Κυνίδαρο Νάξου, εκεί που βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος. Έτσι, η τελετή ταφής θα γίνει την Δευτέρα 4 Απριλίου στον Κυνίδαρο Νάξου. Μάλιστα οι συμπατριώτες της θα την κηδέψουν με την συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων θέλοντας έτσι να την τιμήσουν δεόντως. Η Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη γεννήθηκε το 1931 και από την δεκαετία του ΄50 κατάφερε να γίνει το σημαντικότερο όνομα στα νησιώτικα τραγούδια. Πρώτη εκείνη ερμήνευσε μοναδικά το “Αρμενάκι”, “Στον Αρτεμώνα”, “Σάλα γιάλα” και δεκάδες άλλα τραγούδια που έμειναν στην ιστορία. Η είδηση θανάτου της μεγάλης ερμηνεύτριας συντάραξε το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου που είχαν συνδυάσει το παραδοσιακό τραγούδι με τη φωνή της αλησμόνητης Ειρήνης Κονιτοπούλου!

Το κηδειόχαρτο για την μεγάλη ερμηνεύτρια!