Συγκλονιστικό: το δράμα της ακριβοθώρητης Ελένης Προκοπίου!!!

 

Βουβός πόνος για την πιο ακριβοθώρητη ηθοποιό της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Ελένη Προκοπίου η οποία πριν μερικές εβδομάδες αποχαιρέτησε για πάντα τον επι 50 χρόνια σύζυγό της επιχειρηματία Αντώνη Συρίγο. Σύμφωνα με την Espresso και το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα, η σπουδαία ηθοποιός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με πολύ βαριά καρδιά είπε το στερνό αντίο στον άνθρωπο που αγάπησε, παντρεύτηκε και για χάρη του άφησε την λαμπρή καριέρα της σε πολύ νεαρή ηλικία τόσο στο χορό όσο και την υποκριτική τέχνη, για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην οικογένειά της. Η κηδεία του Αντώνη Συρίγου έγινε στα βόρεια προάστεια με ελάχιστο κόσμο, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊόι.

Με τον φίλο της χορογράφο Δημήτρη Ιβάνωφ

Ο έρωτας του επιχειρηματία Αντώνη Συρίγου με την Ελένη Προκοπίου ήταν κεραυνοβόλος. Οι δυο τους όμως γνωρίζονταν μεταξύ τους!  Όπως είχε γράψει πριν από δύο χρόνια η Espresso σε αποκλειστικό ρεπορτάζ, ο Αντώνης Συρίγος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με πολλά προβλήματα υγείας. Στο πλευρό του νυχθημερόν βρισκόταν η πολυαγαπημένη του σύζυγο, η μοναχοκόρη τους Ειρήνη καθώς και οι δύο πανέμορφες εγγονές τους. Στα μέσα Μαρτίου ωστόσο, η καρδιά του αγαπημένου συζύγου της Ελένης Προκοπίου έπαψε να χτυπά, βυθίζοντας στο πένθος όλη την οικογένεια της σπουδαίας ηθοποιού. Η ηθοποιός και ο επιχειρηματίας ήταν τόσο δεμένο ζευγάρι που ποτέ ο ένας δεν αμφισβήτησε την αγάπη του άλλου. Όπως συνηθίζει μάλιστα να λέει η μοναχοκόρη τους, δεν υπήρχε μέρα ή στιγμή που ο ένας να μην μιλούσε ο ένας στον άλλον με πανέμορφα λόγια. Τόσο πολύ αγαπημένοι ήταν, μέχρι που ο θάνατος τους χώρισε. Η ίδια η σπουδαία ηθοποιός ωστόσο, έχει βυθιστεί στην θλίψη με την απώλεια του συζύγου της. Άλλωστε 50 χρόνια κοινής πορείας είναι μια ολόκληρη ζωή! Δίπλα της νυχθημερόν είναι η πολυαγαπημένη τους κόρη. Εκείνη της δίνει δύναμη, εκείνη της δίνει κουράγιο να σταθεί και πάλι στα πόδια της! Ο Αντώνης Συρίγος μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση επίπλων που διατηρούσαν επι πολλά χρόνια, τροφοδοτούσε όλο το ελληνικό θέατρο αλλά και τις μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες με έπιπλα! Άλλωστε σχεδόν όλες οι ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου στους τίτλους τέλους γράφουν: έπιπλα Α. Συρίγος!

Στη μοναδική συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα

Η Ελένη Προκοπίου το 2018 είχε δώσει τη μία και μοναδική συνέντευξη της ζωής της στον υπογράφοντα μετά από πολλά χρόνια στην Espresso αναφέροντας χαρακτηριστικά για τον σύζυγό της και την γνωριμία τους: «Οι γονείς μου είχαν πέντε παιδιά! Νοικοκυραίοι άνθρωποι, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Είχαν λεφτά εκεί στην Πόλη. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, ο μπαμπάς μου άνοιξε ένα εργοστάσιο επίπλων. Το ίδιο που είχε και ο άντρας μου έως σήμερα. Ο μπαμπάς μου με τον πεθερό μου ήταν συνέταιροι κι έτσι γνώρισα τον σύζυγό μου» είχε αναφέρει τότε, ενώ για την εξαφάνισή της από το επάγγελμα της, πάλι ρόλο έπαιξε όπως λέει η οικογένεια που ήθελε πάντα να αποκτήσει. «Εγώ εξαφανίστηκα για δύο λόγους: πρώτον, παντρεύτηκα και είχα πάνω από όλους και όλα την οικογένειά μου και, δεύτερον, πέρασα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με ορμόνες και τέτοια για να μείνω έγκυος στη μονάκριβη κόρη μου. Είχα πολλά γυναικολογικά προβλήματα μέχρι να αποκτήσω παιδί και πήρα πολλά κιλά με όλα αυτά. Μέχρι να σουλουπωθώ, ο κινηματογράφος είχε σβήσει. Είμαι τρισευτυχισμένη γιατί έχω αποκτήσει την υπέροχη κόρη μου Ειρήνη, η οποία μου χάρισε δύο υπέροχες εγγονές. Την είχαμε τάξει στην αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, λόγω των προβλημάτων που σας προανέφερα».

Με την πολυαγαπημένη της εγγονή η οποία είναι ηθοποιός