Εκτός της Μενεγάκη, ποιοι Έλληνες στάρ έδωσαν οι ίδιοι τέλος στην καριέρα τους!

Η Ελένη Μενεγάκη αποφάσισε να βάλει άνω τελεία στην 30χρονη πορεία της στην τηλεόραση. Είναι θα λέγαμε η πιο νέα Ελληνίδα στάρ που αποφάσισε να αποσυρθεί από το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι με εξαίρεση τον Στέλιο Καζαντζίδη που αποσύρθηκε σε ηλικία 34 ετών! Η Ελένη Μενεγάκη στην τελευταία εκπομπή της, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή, αλλά όπως είπε “τίποτα δεν θα είναι το ίδιο”.Η Ελένη Μενεγάκη είναι η μακροβιότερη παρουσιάστρια χωρίς να σταματήσει για 30 χρόνια, ούτε μια στιγμή τις εμφανίσεις της στην Ελληνική τηλεόραση. Όμως εκτός της Ελένης Μενεγάκη υπήρξαν και άλλα μεγάλα ονόματα στην καλλιτεχνική και όχι μόνο ζωή της Ελλάδος που έδωσαν από μόνοι τους, τέλος στην καριέρα τους όταν αυτή ήταν στο απόγειό της.

Πρώτος διδάξας όλων ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, όταν το 1966 μετά από ένα άσχημο περιστατικό στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε {έσπασαν μπουκάλι μπροστά στο πρόσωπό του} είπε οριστικά τέλος στα νυχτερινά κέντρα και στις ζωντανές εμφανίσεις του. Και το τήρησε κατά γράμμα μέχρι τον θάνατό του. Δεν επέστρεψε ποτέ στα νυχτερινά κέντρα και σε ζωντανές εμφανίσεις. Ήταν μόλις 34 ετών όταν αποσύρθηκε με τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων να του δίνουν εκατομμύρια για μια και μόνο εμφάνισή του. Εκείνος όμως έμεινε πιστός στην απόφασή του.

Το 1996 η Καίτη Γκρέυ πήρε την μεγάλη απόφαση και σταμάτησε οριστικά τις live εμφανίσεις της στα νυχτερινά κέντρα και τις πίστες, έχοντας ήδη συμπληρώσει μισό αιώνα στο τραγούδι. Σταμάτησε το τραγούδι μετά την τεράστια επιτυχία “Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει” και ενώ το τραγούδι, είχε ήδη ξεκινήσει να ακούγεται και σε χώρες του εξωτερικού.  Έκτοτε την είδαμε μόνο περιστασιακά και επιλεκτικά να τραγουδάει σε κάποιες εκπομπές που πλέον θεωρούνται θησαυροί.

Αρκετά χρόνια μετά, ο Γιάννης Πουλόπουλος το 2002 έδωσε τέλος στην πολύχρονη καριέρα του στο τραγούδι. Για πολλά χρόνια είχε ερμηνεύσει μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του Ελληνικού πενταγράμμου. Αν και θεωρείται σήμερα ο πιο ακριβοθώρητος τραγουδιστής-γιατί έφυγε πάνω στο απόγειο της δόξας του-δεν ενέδωσε σε προτάσεις πολλών εκατομμυρίων για να επανεμφανιστεί.

Το 2006 ο Νίκος Ξανθόπουλος έχοντας γράψει την αυτοβιογραφία του, αποσύρθηκε σιωπηλά στο κτήμα του στην Παιανία, ενώ στο προσωπικό του προφίλ στο FB γράφει “αγρότης”. Αν και δέχτηκε πληθώρα προτάσεων για να επανεμφανιστεί, ο ίδιος τις απέρριψε όλες.

Το 2009 η Σεμίνα Διγενή έβαλε οριστική τηλεοπτική τελεία στην πολύχρονη καριέρα της, έχοντας διαγράψει μια μεγάλη δημοσιογραφική καριέρα. Η Σεμίνα έφυγε στο απόγειο της δόξας της έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα επιτυχημένων εκπομπών. Αν και το κανάλι που εργαζόταν μέχρι τότε-ο ALPHA- της έδινε γη και ύδωρ, η ίδια δεν ενέδωσε!

Τέλος η Χάρις Αλεξίου τον περασμένο μήνα, με μια ανάρτησή της στα social media αποχαιρέτησε την καριέρα της στο τραγούδι, γιατί όπως η ίδια τόνισε “δεν μπορώ  πλέον να τραγουδησώ όπως θέλω”.