Η επόμενη μέρα μετά τον σάλο…

Το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων στο χώρο του θεάματος, δεν έχει προηγούμενο. Ένα τσουνάμι καταγγελιών κατακλύζει εδώ και μέρες, όχι μόνο τα ΜΜΕ της χώρας, αλλά και τα γραφεία του πειθαρχικού του ΣΕΗ.

Ωστόσο η επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολη για κάποια από τα μεγάλα ονόματα της τέχνης. Ήδη ο Γιώργος Κιμούλης αποκλείστηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου πράγμα πρωτοφανές για την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Και το όνομα του Γιώργου Κιμούλη, δεν είναι απλά ένα όνομα ηθοποιού, αλλά ενός θεατρανθρώπου που έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο της τέχνης.

Από την άλλη ο ταλαντούχος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης αποκλείστηκε από την συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, η πολυετής συνεργασία του με το θέατρο “Μουσούρη” έλαβε τέλος,  ενώ σταμάτησε και η διαφήμιση της DIGEA στην οποία πρωταγωνιστούσε. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για μετακόμιση από την Αθήνα στην επαρχία για εκείνον και την οικογένειά του!

Τεράστιο πλήγμα δέχτηκε και ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος πιεζόμενος από αόριστη φημολογία των ημερών, αποφάσισε να παραιτηθεί από το Εθνικό Θέατρο, πράγμα και αυτό πρωτοφανές στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα.

Η τεράστια πίεση που δέχτηκε ο χώρος του Ελληνικού θεάματος είναι τέτοια, που αναγκάστηκαν πολλά πρωτοκλασσάτα μέλη του να ζητήσουν ακόμα και προκαταβολική συγνώμη.

Δύο από αυτά ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος καθώς και ο Παύλος Χαϊκάλης όπου μόνοι τους οι δύο ηθοποιοί προέβησαν σε αυτή την πράξη.

Η επόμενη μέρα μάλλον θα είναι μια άλλη μέρα. Η “σκόνη’ από τα συντρίμια που αφήνει πίσω του όλη αυτή  καταστροφή είναι τεράστια και η ανασυγκρότηση στον χώρο της τέχνης, μόλις ξεκίνησε!