Εύη Δρούτσα: “εκτός του Πασχάλη Τερζή, δεν με πήρε κανείς άλλος να μου ευχηθεί χρόνια πολλά σε γιορτές…”

 

H Εύη Δρούτσα υπήρξε για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή των μεγάλων σύγχρονων στιχουργών του λαϊκού πενταγράμμου. Έχει δώσει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ονόματα, πολύ μεγάλα τραγούδια. Σε μια σπάνια εξομολόγησή της, στην εκπομπή Happy Day και στον Δημήτρη Παπανώτα μίλησε για όλα.

«Μια μέρα νευρίασα πολύ με τον μαέστρο πρώην σύζυγό μου κι έτσι ξεκίνησα να γράφω στίχους. Μου είπε να γράψω για τη Μαρινέλλα, του απάντησα ότι βαριέμαι και τελικά του γράφω το “Τολμώ”. Η Μαρινέλλα τρελαίνεται και μου είπε ο Μάτσας ότι είμαι ο στιχουργός της δεκαετίας. Δεν κάθισα ποτέ να εμπνευστώ τραγούδι. Αφού γράψω έναν στίχο μετά σκέφτομαι ότι είναι από τη ζωή μου. Έκλαιγα όταν έγραψα τον “δικό μου το δρόμο” (σ.σ, του Πασχάλη Τερζή). Είναι όλη μου η ζωή», είπε αρχικά η Εύη Δρούτσα.

Και συνέχισε: «Είμαι από τους μόνους στιχουργούς που δεν θέλησα ποτέ να έχω κοινωνικά πάρε δώσε. Με τον Στέφανο Κορκολή επί πέντε χρόνια ήμασταν μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Με την Άννα Βίσση κάναμε πολύ παρέα όταν πρωτοχώρισε. Τη θεωρώ πολύ φίλη μου».

Ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες συνεργασίες της: «Όταν είχαν τον Αλκαίο στο… συρτάρι, είπα ότι θα τον κάνω φίρμα και τον έκανα. Άρχισαν όλοι να με ρωτούν πώς έκανα το “τι, τι” του Γιώργου Αλκαίου» και συνέχισε: «Δεν με πήρε κανείς να μου πει Χρόνια Πολλά και να μου ευχηθεί σε γιορτές εκτός του Πασχάλη Τερζή. Τον Γιάννη Πλούταρχο μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο και να του πω ότι δεν μου αρέσει κάτι και να του πω “γιατί άφησες τον γιο σου να τραγουδήσει”. Ο Πασχάλης Τερζής, μπορεί να κάνει κρύο, θα με πάρει να με ρωτήσει αν κρυώνω. Τους star δεν τους υπολογίζω γιατί κάνουν ένα κακό, αισθάνονται ότι είναι star».

Και συμπλήρωσε: «Έχω πίκρα με το πώς μου φέρθηκαν, αλλά δεν έχω πίκρα επειδή δεν μου έδωσαν χρήματα».

Πριν τελειώσει η συνέντευξή της,  αναφέρθηκε και στην οικειότητα που έχει με κάποιους ερμηνευτές: «Όταν είχε παχύνει ο Πασχάλης Τερζής, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα… πέσε. Με ενοχλεί που έχει παχύνει τόσο ο Βασίλης Καρράς και δεν μπορεί να αναπνεύσει».