Ερωτευμένα ζευγάρια ηθοποιών, που έμειναν στην ιστορία…

Μέρα των ερωτευμένων σήμερα και δεν μπορούμε να μην εξυμνήσουμε ορισμένα ζευγάρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι πρότυπο στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η αγάπη τους και η πίστη στο ταίρι τους, θα μπορούσε να διδάσκεται ακόμα και σε σχολή υποκριτικής.

Ο Θανάσης Βέγγος με την αγαπημένη του Ασημίνα

Θανάσης Βέγγος-Ασημίνα Καρύδη: Γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 και μετά από δύο περίπου χρόνια παντρεύτηκαν. Απέκτησαν δύο αγόρια, απέκτησαν και εγγόνια ώσπου το νήμα της ζωής κόπηκε απότομα για τον “καλό μας άνθρωπ.  Ο Θανάσης Βέγγος έμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός σύντροφος της αγαπημένης του Ασημίνας. Εκείνη, ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χαμό του και όπως η ίδια έχει δηλώσει, πολλές φορές ζητάει από το θεό να πάει κοντά του!

Ο Γιώργος Φούντας με την Χρυσούλα Ζώκα

Γιώργος Φούντας-Χρυσούλα Ζώκα: Ένα ζευγάρι από χρυσάφι. Ο Γιώργος Φούντας υπήρξε το απόλυτο αρσενικό στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Το 1964 ερωτεύεται παράφορα με την πανέμορφη χορεύτρια Χρυσούλα Ζώκα με την οποία απέκτησαν ένα παιδί τον Πάνο. Μαζί έμειναν ως το τέλος της ζωής τους θυμίζοντας σε όλους πως ο έρωτας είναι παντοτινός!

Ο Σπύρος Καλογήρου με την Ευαγγελία Σαμιωτάκη

Σπύρος Καλογήρου-Ευαγγελία Σαμιωτάκη: Δεν πρόλαβαν να βγουν στο θεατρικό σανίδι και όμως είχαν προλάβει να παντρευτούν και να μείνουν μαζί εως το τέλος της ζωής τους. Ο σκληρός του σινεμά Σπύρος Καλογήρου γνωρίστηκε με την μοναδική αγάπη της ζωής του Ευαγγελία Σαμιωτάκη, τον Αύγουστο του 1951. Έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν και απέκτησαν τον γιο τους Κωνσταντίνο. Μαζί έμειναν εως το τέλος της ζωής τους, το 2009!

Ο Σωτήρης Μουστάκας με την Μαρία Μπονέλου

Σωτήρης Μουστάκας-Μαρία Μπονέλου: Δεν υπήρχε μέρα και ώρα που ο ένας να μην αναζητούσε τον άλλον στα τηλέφωνα. Ο λόγος για τον μεγάλο κωμικό Σωτήρη Μουστάκα και την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία Μπονέλλου με την οποία γνωρίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Το 1973 αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την σχέση τους. Καρπός του έρωτά τους, η μονάκριβη κόρη τους Αλεξία. Το ζευγάρι έμεινε μαζί ως το τέλος της ζωής τους!

Η Μελίνα Μερκούρη με τον Ζύλ Ντασέν

Μελίνα Μερκούρη-Ζυλ Ντασσέν: Μπορεί η Μελίνα να είχε στην ζωή της αρκετούς εραστές πριν γνωρίσει τον Ζυλ Ντασέν, ωστόσο από τότε που τον γνώρισε, έμεινε για πάντα κοντά του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1955 όταν λόγω της ταινίας “Στέλλα” θα πάει στις Κάννες όπου εκεί θα γνωρίσει και τον μεγάλο της έρωτα. Έκτοτε η Μελίνα δόθηκε ολοκληρωτικά σε εκείνον. Παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της Λωζάνης το 1966 με μοναδικό μάρτυρα τον Νίκο Κούρκουλο. Οι δυο τους θα μείνουν μαζί ως το τέλος της ζωής τους!

Ο Κώστας Ρηγόπουλος με την Κάκια Αναλυτή

Κώστας Ρηγόπουλος-Κάκια Αναλυτή: Για 46 ολόκληρα χρόνια παρέμειναν μαζί, με έναν έρωτα που ήταν πρότυπο. Γνωρίστηκαν το 1955 και μερικούς μήνες μετά παντρεύτηκαν. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, την Ζωή ενώ Κάκια και Κώστας έμειναν μαζί εως το 2001 οπότε και ο θάνατος του ηθοποιού έκοψε στη μέση το νήμα της μακρόχρονης κοινής πορείας τους!

Ο Στέφανος Ληναίος με την Έλλη Φωτίου

Στέφανος Ληναίος-‘Έλλη Φωτίου: Το μακροβιότερο εν ζωή ζευγάρι της υποκριτικής τέχνης που ο έρωτάς τους ακόμα και σήμερα παραμένει αναλοίωτος. Γνωρίστηκαν το 1960 και παντρεύτηκαν το 1963. Έκτοτε δεν έχουν χωρίσει ούτε στιγμή. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά. Μάλιστα είναι τόσο πολύ δεμένοι που ο ένας δεν κάνει βήμα χωρίς τον άλλον, ενώ μέχρι και πριν μερικά χρόνια έπαιζαν μαζί στο δικό τους θέατρο της οδού Πατησίων!

 

Ο Νίκος Ρίζος με την Έλσα Ρίζου

Νίκος Ρίζος-Έλσα Ρίζου: Ο πιο σπουδαίος κοντός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Με την Έλσα Ρίζου γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια ταινίας της Φίνος Φίλμ. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος, παράφορος και παντρεύτηκαν το 1965, ενώ το 1966 απέκτησαν τον μονάκριβο γιος του Κώνσταντίνο. Μαζί έμειναν ως τον θάνατο του μεγάλου κωμικού το 1999.

 

Ο Νίκος Ξανθόπουλος με τη σύζυγό του Εριφύλη!

Νίκος Ξανθόπουλος-Εριφύλλη: Για τελευταίο ζευγάρι, αφήσαμε έναν από τους μεγάλους στάρ του κινηματογράφου αλλά και του τραγουδιού: τον Νίκο Ξανθόπουλο. Με την πολυαγαπημένη του σύζυγο Εριφύλλη μετρούν 54 χρόνια έγγαμου βίου. Ο ηθοποιός από τότε που παντρευτηκε για δευτερη φορά και απέκτησε τρία παιδιά, δεν είχε μάτια για άλλη γυναίκα. Όπως γράφει και στην αυτοβιογραφία του, η Ερωφίλη ήταν το δικό του παντοτινό λιμάνι!