Συγκλονιστικό video: η εξομολόγηση του Βέγγου το 1975 για την χρεοκοπία του…

Το παρακάτω συγκλονιστικό απόσπασμα από την σπάνια εξομολόγηση του Θανάση Βέγγου, είναι από την εκπομπή επικαιρότητας του ΕΙΡΤ «Οι Ρεπόρτερς» (αρχισυνταξία: Δημήτρης Λιμπερόπουλος, παρουσίαση: Χρήστος Οικονόμου, Βασίλης Παπαθανασόπουλος, Νάσος Αθανασίου) της 20ης Ιουνίου 1975. Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεπορτάζ για τον δημοφιλή ηθοποιό Θανάση Βέγγο. Η συνέντευξη του Θανάση Βέγγου στον Νάσο Αθανασίου, δόθηκε στο περιθώριο θεατρικής παράστασης του θιάσου του.

Προβάλλονται πλάνα από την παράσταση του θιάσου του Θανάση Βέγγου, με τον αεικίνητο ηθοποιό να πρωταγωνιστεί στη σκηνή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο ηθοποιός απαντά με χαρακτηριστική απλότητα και σεμνότητα, σε ερωτήσεις σχετικά με την πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Αναφέρεται στη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του, όταν αναγκάστηκε να κλείσει την εταιρεία παραγωγής «ΘΒ-Ταινίες γέλιου», που είχε δημιουργήσει, και ο ίδιος οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή. Δηλώνει πως θα συναινούσε στο να ακολουθήσουν και τα παιδιά του την ίδια καριέρα, ενώ σχολιάζει πως ένας ιστορικός του θεάτρου μπορεί να ασχοληθεί με «πιο ενδιαφέροντα από εκείνον».

Τέλος, αναφέρεται στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, υποστηρίζοντας την ανάγκη για προβολή της μορφής του απλού, «καθημερινού, ταλαιπωρημένου, πικραμένου, κεφάτου ‘Έλληνα». Ημερομηνία προβολής εκπομπής: 20/6/1975