Έρχεται ψυχρή εισβολή. Που θα χτυπήσει και ποιες ώρες…

Το πρωί της Δευτέρας το meteo.gr ανακοίνωσε ότι έπεται ένα διήμερο έντονων φαινομένων για μια σειρά περιοχών της χώρας, ενώ ακολούθησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, στο οποίο τονίζεται ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
«Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε ένα μέτωπο το οποίο θα κινηθεί από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά και θα δώσει αρκετά φαινόμενα. Από σήμερα η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή στη δυτική, κυρίως, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, όμως από αύριο τα φαινόμενα θα “μετακομίσουν” νοτιότερα» εξηγεί στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

«Βουτιά» τουλάχιστον 10 βαθμών στη θερμοκρασία
Οι νοτιάδες, ωστόσο, που κρατούσαν σε ήπια επίπεδα τις θερμοκρασίες θα παύσουν την Τετάρτη. «Αναμένουμε μια ψυχρή εισβολή από το βράδυ της Τετάρτης που την Πέμπτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά, τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς, και οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες, που θα καλύψουν τη χώρα την Πέμπτη, θα επιμείνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας» προσθέτει ο Κώστας Λαγουβάρδος.