Κακοκαιρία Ελπίς: Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα για τις επόμενες ημέρες 

 

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια και κατά περιόδους στην Ανατολική Στερεά προβλέπονται χιονοπτώσεις, οι οποίες στην Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι πυκνές. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Όμως σταδιακά τα χιόνια θα κατέλθουν και στις παράλιες των Κυκλάδων και έως τα 300 – 400 μέτρα της Κρήτης. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί ήλιος με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται σφοδρός χιονιάς! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις τη Δευτέρα (Πηγή: weather.gr)
Χιονοπτώσεις τη Δευτέρα (Πηγή: weather.gr)

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο, αλλά κατά τόπους και κατά περιόδους, ενδέχεται να συννεφιάζει και να σημειώνονται τοπικές νιφαδοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Χιονοπτώσεις τη Δευτέρα (Πηγή: weather.gr)
Χιονοπτώσεις τη Δευτέρα (Πηγή: weather.gr)

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζεται ο σφοδρός χιονιάς μέχρι το κύμα! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ισχυρός.

Την Τέταρτη 26 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζεται ο σφοδρός χιονιάς μέχρι το κύμα! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι θα αρχίσει σταδιακή ύφεση των φαινομένων και από το απόγευμα ο χιονιάς θα περιοριστεί στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ισχυρός.

Oι επόμενες ημέρες στην Αττική:

Την Κυριακή αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια. Πριν το μεσημέρι όμως, θα περάσει πρόσκαιρα νεφική μάζα, που θα προκαλέσει τοπικές χιονοπτώσεις, για λίγη ώρα. Και πάλι όμως γρήγορα στο γενικό σύνολο του Νομού, ο καιρός θα γίνει και πάλι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, με πτώση από το βράδυ. Τη Δευτέρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά προς το μεσημέρι θα εισέρθει χιονιάς από τα Βορειοανατολικά του Νομού. Έτσι θα αρχίσει να χιονίζει και έως το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Μετά τις 18:00 το απόγευμα και έως τα μεσάνυχτα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις έως το τελευταίο άκρο του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 και σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση, θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς! Την Τρίτη αναμένεται σφοδρός χιονιάς σε όλο το Νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 – 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από το μηδέν! Για την Τετάρτη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση!

Πηγη:zougla