Έτοιμη η πρώτη μήνυση κατά συγκεκριμένου σκηνοθέτη σεναριογράφου από γνωστή ηθοποιό

Καταγγελίες επι καταγγελιών και δεν έχει τέλος ο “μύλος” που άνοιξε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Πιο συγκεκριμένα σε μήνυση κατά σεναριογράφου, σκηνοθέτη και παραγωγού  προβαίνει εντός των επόμενων ωρών η Φιλίτσα Καλογεράκου. Η ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε στο “Πρωινό” και την Μαίρη Αρώνη για όσα βίωσε από τον συγκεκριμένο σεναριογράφο και παραγωγό, όταν συναντήθηκαν για να συζητήσουν για το ανέβασμα ενός έργου.

«Είχα τα πνευματικά δικαιώματα ενός θεατρικού έργου και προσπαθούσα να βρω συνεργάτες για να μπορέσω να το ανεβάσω. Ο εν λόγω κύριος ήταν σεναριογράφος – συγγραφέας -παραγωγός κινηματογράφου και τηλεόρασης. Κανονίζουμε επαγγελματικό ραντεβού για να του δώσω το έργο να το διαβάσει, ώστε αν τον ενδιαφέρει να προχωρήσουμε σε συνεργασία.

Του δίνω το έργο και ο κύριος «Χ» μου απαντάει: «Αγαπητή κυρία Καλογεράκου, θα μου κάτσεις, θα σου ξαναγράψω το έργο για να είναι δικό μου και μετά θα το ανεβάσουμε. Αν δεν… δεν». Του είπα όχι και σηκώθηκα κι έφυγα».

Ο δικηγόρος της Φιλίτσας Καλογεράκου, Στέλιος Σούρλας, αναφέρει: «Η εντολή η οποία έχω είναι να προχωρήσουμε σε μήνυση, στην οποία θα ζητούμε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος αυτού του ανθρώπου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Θα αποδείξουμε στο ακροατήριο ότι ο άνθρωπος αυτός εκμεταλλεύτηκε την εργασιακή ανάγκη της εντολέας μου για να ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορέξεις του».