Καλογεροπούλου- Φέρτης: η μοναδική φωτογραφία από τον γάμο τους πριν από 60 χρόνια!

Υπήρξε ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου.
Ξένια Καλογεροπούλου-Γιάννης Φέρτης: ένας παράφορος έρωτας, ένας γάμος και ένας χωρισμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ζευγαριού που έμεινε στην ιστορία.Το 1959 ο νεαρός τότε ηθοποιός Γιάννης Φέρτης  βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας που πρωταγωνιστούσε η Ξένια Καλογεροπούλου και η αρχική τους γνωριμία εξελίχθηκε σε συνεργασία την επόμενη χρονιά στην ταινία «Αγάπη και θύελλα».

Η συνεργασία αυτή, έμελλε να εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα, αφού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οι δύο ηθοποιοί έγιναν ζευγάρι και τέσσερα χρόνια μετά, παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους έγινε στο μοναστήρι της Καισαριανής και παρόλο που οι δύο νεαροί τότε ηθοποιοί προσπάθησαν να τον κρατήσουν μυστικό, δεν τα κατάφεραν.

Το νέο μαθεύτηκε και στη μονή συγκεντρώθηκε κόσμος, αλλά και εκπρόσωποι του τύπου της εποχής, που όμως κράτησαν διακριτική στάση.

Οι συνεργασίες του ζευγαριού συνεχίστηκαν για αρκετό διάστημα, όπως και ο γάμος τους, ωστόσο το ζευγάρι δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά που τόσο πολύ επιθυμούσαν. Όπως έχει αποκαλύψει μάλιστα η ίδια η Ξένια Καλογεροπούλου, έμεινε έγκυος κάποιες φορές, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Γιάννης Φέρτης δημιούργησαν μαζί έναν πολύ επιτυχημένο θίασο και δούλεψαν στο θέατρο από το 1965 έως το 1975. Ανέβασαν αξιόλογες παραστάσεις και μοιράστηκαν τα οικονομικά άγχη του θεατρικού παραγωγού. Όταν αποφάσισαν να χωρίσουν, παρόλο που είχαν χρέη, ήρθαν σε συμφωνία και τα μοιράστηκαν χωρίς εντάσεις και διαφωνίες.