Το αβέβαιο μέλλον των επιχειρήσεων του καλοκαιριού, στα νησιά…

Ξενοδοχειακές μονάδες κλειστές ακόμα και στη Μύκονο, προβλέπει το φετινό καλοκαίρι που έχει ήδη αρχίσει να μετράει τις πληγές του. Χιλιάδες επιχειρήσεις ανα την Ελλάδα και ιδίως στο νησιωτικό σύμπλεγμα, αδυνατούν να βγάλουν πέρα ακόμα και τα απαραίτητα έξοδά τους που δεν είναι άλλα από φως,νερό, τηλέφωνο. Στο νησί των Ανέμων που έσφιζε άλλοτε από ζωή, φέτος δεν “επιτρέπεται” λόγω και της κατάστασης του κορονοιού να συγκεντρώσει τα βλέμματα του τουρισμού πάνω του, μιας και θα μετρήσει τις πληγές του απέναντι στην πανδημία.
Ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου, μας επεσήμανε πως το φετινό καλοκαίρι θα λειτουργήσει κυρίως σαν οικογενειακή επιχείρηση με προσωπικό που θα αποτελείται από μέλη της οικογένειάς του, όταν πέρυσι είχε δηλωμένα στο ΙΚΑ, 13 άτομα προσωπικό. Ήδη ξενοδοχειακοί πράκτορες έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου να καλύψουν έστω και στο ελάχιστο το χάσιμο των μηνών που ήδη διανύουμε, κλείνοντας δωμάτια για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με εσωτερικό τουρισμό. Στην Σαντορίνη μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν κρατήσεις από ξένο τουρισμό παρά ελάχιστων εξαιρέσεων για τον μήνα Αύγουστο.
Στην Κρήτη, τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα, καθώς ο εσωτερικός τουρισμός θα καλύψει το 30% από το χάσιμο του ξένου τουρισμού {βάσει των στοιχείων που μας δόθηκαν από πράκτορες}.