Όταν η Τζένη είχε προβλέψει τι θα γίνει με την κατάργηση της αδειας εξασκησεως επαγγέλματος…

Πλεόν όλοι καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: ότι η κατάργηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 από την Μελίνα Μερκούρη και την Άννα Συνοδινού είχε πολλαπλά θύματα στον χώρο του θεάτρου και παράλληλα δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και το γεγονός ότι μέσα στο επάγγελμα των ηθοποιών έχουν παρεισφρήσει άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με το επάγγελμα της υποκριτικής τέχνης.

Ο παλαίμαχος και γνωστός χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ θυμάται τα λόγια της Τζένης Καρέζη, στα εγκαίνια του θεάτρου της όταν την επισκέφθηκε στο καμαρίνι της, και τα συνδυάζει με τη σημερινή κατάσταση για τα σκάνδαλα που ακούγονται.

“Ήταν στα εγκαίνια του θεάτρου της Τζένη Καρέζη. Είχα πάει να την συγχαρώ στο καμαρίνι της, αλλά η ίδια πολύ στεναχωρημένη γιατί εκείνη την περίοδο η Μελίνα και η Άννα είχαν φέρει το θέμα στη βουλή για κατάργηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος των ηθοποιών και είχε φψηφιστεί. Με αγκαλιάζει λοιπόν και μου λέει στεναχωρημένη: “Δημήτρη μου. Τώρα πια και η κομμώτρια θα με λέει συνάδελφό της. Θα δούμε “τέρατα” στο θέατρο μετά από αυτή την απόφαση” . Από τότε όπως εξιστορεί στο RespectNews, ο Δημήτρης Ιβάνωφ, αντηχούν στα αυτιά του τα λόγια της Τζένης τα οποία δεν έπεσαν έξω. “Και τα μοιραία αποτελέσματα τα βλέπουμε με τα σημερινά σκάνδαλα”.

Ο παλαίμαχος χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ