Νέα απάντηση της Σμαράγδας στην Ζέτα: “Μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα…”

Ο δημόσιος αντίλογος μεταξύ της Ζέτας Δούκα και της Σμαράγδας Καρύδη, συνεχίζεται. Τον “χορό” στον δημόσιο διάλογο μεταξύ τους ξεκίνησε η Σμαράγδα Καρύδη η οποία με ανάρτησή της ανάφερε χθες ότι προσπαθεί να σέβεται απεριόριστα τα θύματα ωστόσο “απ τη άλλη δε μπορώ ούτε να χαρώ για την καταστροφή και των αφανισμό των άλλων” ανέφερε σε κάποιο σημείο με αποτέλεσμα η Ζέτα Δούκα δημοσίως να την “πει” στην Σμαράγδα.
Χθες αργά το βράδυ με νέα ανάρτησή της, η Σμαράγδα Καρύδη θέλησε να απαντήσει και πάλι στην Ζέτα Δούκα, γράφοντας:
“Αγαπητή Ζετα νομίζω ότι στο κειμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μιαν απάντηση. Δε μ αρέσει που γινεται δημοσίως αλλα εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή αλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Ποσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Όμως δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησης μου. (Και αυτό μπορεί καποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενο μου και όχι τιτλους , αποσπάσματα ή τυχον ερμηνειες του ). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δε ξέρω από που προκύπτει αυτό.

Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι ολους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετες φορες όποτε μου ζητήθηκε χωρις αλλά και αστερισκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία οπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξη μου είναι γι αυτούς που αδικούνται και γι αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό.
Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.
Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δε ξερω ποσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανένας απ τους εμπλεκόμενους δεν ειναι φίλος μου ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Κι αν μάθαινα οτι κάποιος φιλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακουμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε την συμπεριφορά του.
Γι αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σ αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος”καταλήγει η ανάρτησή της!