“Τώρα αρχίσαμε να ανοίγουμε φακέλους για καταγγελίες” ανέφερε το μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Λίλα Καφαντάρη για όσα συμβαίνουν στο θέατρο. Οι αντιδράσεις στο θεατρικό σανίδι δεν ‘έχουν τέλος. Μετά το άδοξο τέλος του Πέτρου Φιλιππίδη από την κωμική σειρά της ΕΡΤ “Χαιρέτα μου τον πλάτανο” και το Φεστιβάλ Αθηνών προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία “κόβει” τον Γιώργο Κιμούλη από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την αρχαία τραγωδία “Φιλοκτήτης” στην οποία θα πρωταγωνιστούσε το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα τη διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.
«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» καταλήγει η ανακοίνωση.