Η Μάρω Κοντού θυμάται τα “Κίτρινα γάντια”: “Μετά από αυτή την ταινία…”

Αν μιλάμε για θησαυρούς στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, τότε μέσα στις ταινίες συγκαταλέγονται και τα “Κίτρινα Γάντια” που θα παιχτεί απόψε στις 9.00 στο Star Channel. Μια ταινία του 1960 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου με την παραγωγή της Finos Film και με όλη την αφρόκρεμα των ηθοποιών να πρωταγωνιστούν σε αυτή: Νίκος Σταυρίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Γιάννης Γκιωνάκης, Παντελής Ζζερβός, Νίκη Λινάρδου.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή προβολή της εκπληκτικής αυτής ταινίας, η Μάρω Κοντού θυμάται για το RespectNews.gr μερικά από τα παρασκήνια. “Αν και η ταινία αυτή ήταν η δεύτερη στην κινηματογραφική μου καριέρα, θεωρώ πως ήμουν πολύ καλή. Την βλέπω δηλαδή με ευχαρίστηση κάθε φορά που παίζεται στην τηλεόραση. Δεν βρήκα κανένα λάθος στο παίξιμό μου.  Άσχετα βέβαια όταν προβάλλεται η ταινία σταματάω για κανα διαλλειματάκι του δεκάλεπτου. Και μετά συνεχίζω να την βλέπω πάλι με ευχαρίστηση” λέει χαμογελώντας η σπουδαία πρωταγωνίστρια.

Από τότε που γυρίστηκε η ταινία μέχρι σήμερα, έχουν περάσει 61 ολόκληρα χρόνια. “Σκέψου πόσες φορές την έχω δει και την βλέπω πάντα σα να είναι η πρώτη φορά” εξομολογείται η ηθοποιός. Θυμάται κάποια παρασκήνια όμως από την ταινία; “Θυμάμαι που παρόλο  ο Νίκος Σταυρίδης ήταν πολύ μεγάλο όνομα ήδη, μας συμπεριφερόταν με πολλή στοργή και αγάπη. Και επίσης έπαιξε το ζηλιάρη σύζυγό μου πάααρα πολύ όμορφα. Είχαμε μια μοναδική συνεργασία με το Νίκο” λέει η Μάρω Κοντού.

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας με την Μάρω Κοντού, την ρωτάμε πως ήταν παρασκηνιακά αυτή η ταινία. Χαμογελάει με νόημα. ‘Από αυτή την ταινία κρίθηκε η τύχη της μύτης μου. Μου είπε ο Φίνος τότε: “Μάρω μου, αν διόρθωνες λίγο την μυτούλα σου…” μετά έρχεται και μου λέει και ο Χόρν: “Μάρω μου έχει μύτη τραγωδού και είσαι κομεντιέν…” Και τελικά μετά από την προβολή αυτής της ταινίας, διόρθωσα λίγο την μυτούλα μου”.

Ο Νίκος Σταυρίδης με τον Γιάννη Γκιωνάκη