Κοραλία Καράντη: “Από το αντρικό στοιχείο καταπιέστηκα σε όλα στη ζωή μου…”

Στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” μίλησε η Κοραλία Καράντη το πρωί της Πέμπτης με αφορμή την παράσταση «Ασκητική» στο θέατρο Βρετάνια. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια μίλησε, μέσα σε όλα, για τον ηλικιακό ρατσισμό στις γυναίκες ηθοποιούς καθώς και το κίνημα του metoo.

Πιο συγκεκριμένα, η Κοραλία Καράντη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «από το αντρικό στοιχείο καταπιέστηκα σε όλα στη ζωή μου. Οικονομικά καταρχήν, μπορεί να κάνει να κάνεις περισσότερη δουλειά από έναν άνδρα. Να στηρίζεται πάνω σου μια δουλειά αλλά να μην αμειφθείς με τον ίδιο μισθό επειδή είσαι γυναίκα. Δεν μπαίνεις μπροστά επειδή είσαι γυναίκα και κάποια πράγματα θεωρούνται ανδρικά. Πρέπει δηλαδή να ακολουθείς. Μετά, σεξιστικά σχόλια άπειρα. . Άμα περάσεις δε τα σαράντα είσαι… Όπως και στο Χόλιγουντ, έτσι και εδώ, οι γυναίκες ηθοποιοί μετά τα 45 χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα γιατί δεν υπάρχουν ρόλοι».

«Πρόσφατα στη σειρά «Το αύριο μας ανήκει» έκανα την μαμά της Ελισάβετ Μουτάφη αλλά… δεν βγαίνουν τα χρόνια. Γελάγαμε με την Ελισάβετ».

 

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα του metoo και της σεξουαλικής κακοποίησης. Έχουν υποφέρει οι γυναίκες μέσα στα χρόνια και κοντά τους αυτό θα το πούμε και για τα αγόρια. Δεν έχει νόημα η προσωπική μου εμπειρία» συμπλήρωσε η Κοραλία Καράντη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Δανάης Μπάρκα στο Μεγάλο Κανάλι.