Σχεδόν μόνη κηδεύτηκε η Μιράντα Κουνελάκη…

Από τα φώτα και την λάμψη, στην μοναχική διαδρομή για την τελευταία της κατοικία. Ο λόγος για την σπουδαία ηθοποιό Μιράντα Κουνελάκη η οποία κηδεύτηκε σήμερα από το κοιμητήριο του Ζωγράφου. Λόγω της πανδημίας και εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εν μέσω σκληρού lockdown δεν γινόταν να δώσει το παρών ο απλός κόσμος και έτσι στην τελευταία της κατοικία τη συνόδευσαν ελάχιστοι συγγενείς και ο συνάδελφός της και προεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”.