Καλιβωκάς και Κυριακού ξεσπάνε για τα σκάνδαλα στο θέατρο!!!

Την δική τους άποψη αποφάσισαν να εκφέρουν δύο από τους παλαίμαχους και πολύ σπουδαίους ηθοποιούς μας. Η Άννα Κυριακού, η θρυλική “Μπεμπέκα” από τις “Τρείς Χάριτες αποφάσισε να μιλήσει στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στο θεατρικό σανίδι.

«Είναι πάρα πολύ άσχημα γεγονότα όλα αυτά που συμβαίνουν και ακούγονται στο θέατρο. Νομίζω πως δεν κλονίζεται το θέατρο, αλλά οι άνθρωποι κλονίζονται με όλα αυτά. Δεν περίμενα ποτέ ότι συν έβαιναν τέτοια πράγματα και σε τέτοιο μεγάλο βαθμό στην υποκριτική τέχνη. Ωστόσο, το θέμα του εκβιασμού μεταξύ θύτη και θύματος, συμβαίνει σε όλους τους χώρους και όχι μόνο στον θέατρο και είναι καταδικαστέα πράξη και νομικά κολάσιμη. Εγώ μετράω 70 χρόνια πορείας και όπως καταλαβαίνετε όσα ακούγονται με κάνουν να αισθάνομαι στεναχώρια και θυμό. Τις πρώτες μέρες μάλιστα όταν ξέσπασε όλο αυτό σαν τσουνάμι αισθάνθηκα απογοήτευση. Ήμουν στο Εθνικό Θέατρο 20 συναπτά έτη. Ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή καταγγελία, ούτε καν σαν ιδέα. Ο ένας σεβόταν τον άλλον. Υπήρξε σεβασμός και αλληλοεκτίμηση μεταξύ όλων των συναδέλφων» αναφέρει η σπουδαία ηθοποιός.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Καλιβωκάς, από την Τήνο που μένει εδώ και ένα χρόνο, βλέπει όσα συμβαίνουν στο θέατρο και προσπαθεί να αντιληφθεί γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.  «Με μια φράση θα σου πω όλο το νόημα των λεγομένων μου: δεν πρέπει να περνάμε τα όρια. Όλοι. Το όριο είναι το σημείο που πρέπει να έχει κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, στη ζωή του, σε όλους τους τομείς. Κάποιοι πέρασαν τα όρια και το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο. Δυστυχώς θα σου πω μια αλήθεια: πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Όπως υπάρχει η καταπίεση μέσα σε ένα ζευγάρι, όπως υπάρχει αντιστοίχως και μεταξύ γονέα και παιδιού κάτι ανάλογο υπάρχει και στο θέατρο. Το θέμα είναι που βάζει ο καθένας το όριό του. Το θέατρο με όσα ακούγονται έχει ήδη κλονιστεί. Ωστόσο πάντα βγαίνει αλώβητο μέσα από τις στάχτες του, γιατί το θέατρο είναι έκφραση. Και εμένα μου συνέβησαν πολλά στο διάβα της ζωής μου μέσα από το επάγγελμά μου. Θα σου πω ένα απλό: εγώ που δεν υπήρξα ποτέ πρωταγωνιστής καθημερινά με έπαιρναν θαυμάστριες στο σπίτι τηλέφωνο και ζητούσαν από τη γυναίκα μου, εμένα [γέλια}. Το θέμα λοιπόν είναι που βάζει ο καθένας μας τα όρια» αναφέρει ο σπουδαίος ηθοποιός!