Φωτό ντοκουμέντο: Η επιστροφή του Κακαβά 50 χρόνια μετά, εκεί που γυρίστηκε η Στέλλα…

Καλλιδρομίου. Ο δρόμος σύμβολο για τον ελληνικό κινηματογράφο μιας και εκεί στην διαστάυρωση τριών δρόμων γυρίστηκε η ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη. Και ποιοι δεν έπαιζαν: Βέμπο, Ζουμπουλάκη, Μερκούρη, Φούντας, Αλεξανδράκης, Κακαβάς!
Από την συγκεκριμένη περιοχή ο πάλαι ποτέ θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου και σήμερα 87χρονος ηθοποιός Κώστας Κακαβάς, δεν είχε περάσει ποτέ. Η φιλία μας, είναι εδώ και πολλά χρόνια αμοιβαία. Έτσι λοιπόν παίρνοντας ένα τηλεοπτικό συνεργείο, αποφάσισα να τον “εκμεταλλευτώ” όσο μπορούσα. Και αυτό, γιατί γνώριζα πως το συγκεκριμένο γύρισμα {που δεν έχει παίξει ποτέ} είναι ένα ντοκουμέντο για τις επόμενες γενιές.
Ο ακριβοθώρητος Κώστας Κακαβάς, έχει δώσει μόνο μια φορά τηλεοπτική συνέντευξη, το 1996 στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ποτέ άλλοτε. Έτσι λοιπόν, βρεθήκαμε στην περιοχή που γυρίστηκε η “Στέλλα” και οι αποκαλύψεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. “Η ταινία γυρίστηκε χειμώνα. Εκείνος ο χειμώνας ήταν πολύ βαρύς. Έπεφτε ψιλόχωνιο και η θερμοκρασία ήταν 0 βαθμούς. Αν και του έλεγαν όλοι οι συντελεστές να μην την γυρίσουμε την συγκκεριμένη περίοδο, εκείνος επέμενε. Από το στόμα μας έβγαιναν χνότα, τα οποία έπρεπε να μην φαίνονται στις κάμερες. Τι έκανε λοιπόν ο Κακογιάννης: μας έβαλε να τρώμε παγάκια ώστε το στόμα να έχει την ίδια θερμοκρασία με τον εξωτερικό χώρο. Είναι η μόνη φορά που έχω φάει τόσα πολλά παγάκια” έλεγε σε αυτή την σπάνια εξομολόγηση ο σπουδαίος ηθοποιός!!!

Mε το τηλεοπτικό συνεργείο στην οδο Καλλιδρομιου
Σε σκαλιά της οδου Καλλιδρομίου που φαίνεται και στα πλάνα της ταινίας!