Δηλώσεις φωτιά Χατζηχρήστου κατά Δελαπόρτα: “είναι βλαστήμια πλέον. Σεβασμός κ. Δελαπόρτα”

Το χαστούκι του Κώστα Χατζηχρήστου στον Θανάση Βέγγο από την ταινία “Ο Ηλίας του 16ου” ηχεί ακόμα στα αυτιά μας. Η χήρα του αείμνηστου ηθοποιού Βούλα Χατζηχρήστου, και μέσα από το RespectNews περνάει στην αντεπίθεση μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Μάκη Δελαπόρτα για την περιβόητη σκηνή.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Χατζηχρήστος, Ξενίδης, Βέγγος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάκης Δελαπόρτας, καλεσμένος στο Πρωινό, είπε τα εξής: «Στον Ηλία του 16ου ο Θανάσης Βέγγος δεν ήξερε ότι θα φάει πραγματικά χαστούκια από τον Κώστα Χατζηχρήστο. Είχαν συνεννοηθεί ο Χατζηχρήστος με τον Σακελλάριο ότι θα πάει η σκηνή μια κι έξω, να μην την κάνουν δεύτερη φορά. Ο Θανάσης Βέγγος ξαφνιάζεται, δεν ξέρει τι να κάνει, να τον πλακώσει κι εκείνος στο ξύλο; Μετά από αυτή τη σκηνή, αυτοί οι δύο δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Ο Θανάσης Βέγγος δεν δέχτηκε ποτέ να ξανασυνεργαστεί με τον Χατζηχρήστο μέχρι το τέλος της ζωής του».

Με δηλώσεις που έκανε στην Μαίρη Αρώνη, στο Πρωινό, η Βούλα Χατζηχρήστου απαντά: «Δεν υπήρχε καμία κόντρα. Δεν είναι αλήθεια αυτό, μιλούσαν. Εμένα μου μιλούσε με καλά λόγια για τον Βέγγο. Συναντήθηκαν σε περιοδεία, στο ίδιο ξενοδοχείο. Αγκαλιές, φιλιά, λες και έβλεπες ταινία. Πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Αυτό είναι κακοήθεια πλέον για μένα».

Η Βούλα Χατζηχρήστου

Η απάντηση που δίνει ο Μάκης Δελαπόρτας είναι η εξής: «Όταν έκανα τη βιογραφία του Βέγγου έμαθα ότι αυτή η σκηνή γυρίστηκε 10 φορές, που σημαίνει πως οπωσδήποτε μπορεί να αφήσει και ένα τραύμα στον άνθρωπο που τρώει τα χαστούκια. Η απάντηση που έδωσε ο Θανάσης Βέγγος στον Σολδάτο όταν του πρότεινε να πάνε στην κηδεία του Χατζηχρήστου, ήταν: «Ο Θεός να τον αναπαύσει αλλά ακόμα με πονάνε τα χαστούκια που έφαγα». Με τη Βούλα Χατζηχρήστου είχαμε μια στενή επαφή γιατί έκανα και τη βιογραφία του Χατζηχρήστου. Μέσα στο βιβλίο εγώ αναφέρω αυτό το γεγονός. Απορώ πώς βγαίνει τώρα και λέει αυτό. Εγώ θα γράφω την ιστορία. Τώρα, αν αυτή η ιστορία κάποιους τους ενοχλεί, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Η Βούλα Χατζηχρήστου με τον σύζυγό της Κώστα Χατζηχρήστο

«Μίλησα με τη Βούλα και της εξήγησα ότι εγώ το έγραψα γιατί μίλησα με αυτόν κι αυτόν. Μου λέει «λένε ψέματα αυτοί». Αν λένε ψέματα αυτοί, λέω ψέματα κι εγώ», κατέληξε ο Μάκης Δελαπόρτας. Ωστόσο μετά το τέλος και της σημερινής εκπομπής και τις νέες δηλώσεις του Μάκη Δελαπόρτα ότι ο Θανάσης Βέγγος δεν καταδέχτηκε να πάει στην κηδεία του Χατζηχρήστου, η Βούλα Χατζηχρήστου ξεσπάει: ” προσπάθησα να είμαι ήρεμη και να μην μιλήσω σε έντονο ύφος για όσα λέει ο κ. Δελαπόρτας.

Ο μεγάλος κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος

Ωστόσο οι σημερινές δηλώσεις ότι ο Βέγγος δεν ήρθε στην κηδεία του συζύγου μου, περνάνε κάθε προηγούμενο. Είναι προσβολή για μένα και για την μνήμη του. Και ρωτάω τον κ. Δελαπόρτα: σε πόσες κηδείες είδε τον μεγάλο Θανάση Βέγγο να πηγαίνει; Πήγε στου Γκιωνάκη; Πήγε στης Βλαχοπούλου; Πήγε στου Σταυρίδη, Πήγε στου Φωτόπουλου; Ο Θανάσης δεν πήγαινε σε κηδείες. Άρα πως βγάζει τέτοια αβάσιμα συμπεράσματα που θίγουν την μνήμη του; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει θα του έλεγα εγώ. Είναι βλαστήμια να μιλάει έτσι για νεκρούς και μάλιστα για γεγονότα που δεν υφίστανται. Θα του πρότεινα να είναι πολύ προσεκτικός σε όσα λέει και γράφει” λέει πραγματικά εκνευρισμένη η χήρα του μεγάλου μας ηθοποιού.