Η πρώτη νύχτα Λιγνάδη στο κρατητήριο!

Πρώτη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για τον Δημήτρη Λιγνάδη και όπως λένε αστυνομικοί συντάκτες που βρίσκονταν όλο το βράδυ εκεί, ήταν ήρεμος χωρίς να ζητήσει απολύτως τίποτα από τους άνδρες της αστυνομίας. Μόνο δύο φορές τηλεφώνησε στον δικηγόρο του για να μάθει τις επόμενες νομικές κινήσεις και την διαδικασία που θα υπάρχει από την Τετάρτη και μετά. Ωστόσο, σήμερα καταθέτει στον εισαγγελέα και ο πρόεδρος του ΣΕΗ όπου ο μεγάλος όγκος των καταγγελιών είναι εκεί τόσο για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου όσο και για άλλους ηθοποιούς οι οποίοι έχουν μπει στο μάτι του κυκλώνα τόσο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις όσο και για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους.

 

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη χρειάστηκαν δύο μηνύσεις και τρεις τουλάχιστον μαρτυρικές καταθέσεις για να «δέσουν» το κατηγορητήριο κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού. Η μία από αυτές τις καταθέσεις φέρεται να έγινε από γυναίκα που βρίσκεται εδώ και χρόνια στον πολύ στενό του κύκλο του ηθοποιού-σκηνοθέτη που πέρασε το πρώτο του βράδυ στην ΓΑΔΑ σε ένα κελί του 7ου ορόφου. Μετά την λήψη των φωτογραφιών με την γνωστή ταμπέλα που κρατάει ο συλληφθείς, ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για αρκετή ώρα με τον δικηγόρο του, πριν οδηγηθεί στο κελί του.

 

Χρειάστηκε μια μήνυση για βιασμό που έχει παραγραφεί από τον 40χρονο Βασίλη Κ. στην οποία όμως το θύμα αναφερόταν και σε άλλη μια περίπτωση νεαρού άνδρα που έζησε την ίδια εφιαλτική εμπειρία, για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των κατηγοριών. Όταν ο τελευταίος κλήθηκε στην Εισαγγελία επιβεβαίωσε τα όσα έλεγε για τον ίδιο ο Βασίλης, όμως το πιο σημαντικό για τους δικαστικούς λειτουργούς ήταν ότι χρονικά το αδίκημα ήταν «ζωντανό».

Την Παρασκευή κατατέθηκε και η δεύτερη μήνυση από άνδρα 25 ετών σήμερα, σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε σε ηλικία 14 ετών, δηλαδή το 2010.

Τότε ήταν ένας πιτσιρικάς που μεγάλωνε, χωρίς να φαντάζεται ότι μια μέρα θα ερχόταν αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο ήδη διάσημο ηθοποιό. Και ήταν από τις λίγες φορές, που η δικαιοσύνη έπραξε τόσο γρήγορα τα δέοντα αφού η υπόθεση Λιγνάδη θεωρούνταν κατεπείγουσα υπόθεση!