Υπόθεση Λιγνάδη: από ώρα σε ώρα οι εξελίξεις…

Αναμένοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγάδη, βρίσκεται καθηλωμένο ένα μεγάλο μέρος των πολιτών για την πολύκροτη υπόθεση. Συγκεκριμένα, ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Νωρίτερα, το δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί περί της ακυρότητας ή μη της προδικασίας, ύστερα από σχετική ένταση ακυρότητας του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα περάσει  το ανακριτικό κατώφλι, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, αφού είναι η πέμπτη ημέρα που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, συμπληρώνοντας το ανώτατο όριο κράτησης δίχως προφυλάκιση, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφανθεί εάν τελικά θα απορριφθεί ή όχι η ένταση για ακυρότητα της διαδικασίας που έχει υποβάλει ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος το άρθρο 244 του ΚΠΔ. Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη θα ακολουθήσει αμέσως μετά, εφόσον δεν γίνει δεκτή η σχετική αίτηση, διαφορετικά θα αφεθεί ελεύθερος και οι αρχές θα πρέπει να επαναλάβουν μέρος της διαδικασίας.