Η πρώτη καταγγελία Κύπριου ηθοποιού από την σειρά “Τατουάζ” για τον…

Η πρώτη καταγγελία από την Κύπρο για τον Δημήτρη Λιγνάδη, είναι γεγονός. Ο γνωστός ηθοποιός, Ανδρέας Φυλακτού μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους στον Alpha Kύπρου και τόνισε πως την καταγγελία αυτή την έκανε και στο  Ειδικό Κλιμάκιο  του Αρχηγείου Αστυνομίας της Κύπρου.

Ο ηθοποιός φανερά ταραγμένος είπε μεταξύ άλλων: “Ο διαμεσολαβητής, προσπάθησε να με στείλει για πρόβες στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη” καταγγέλλει ο ηθοποιός “αλλά αρνήθηκα”.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός που έχουμε δει στην Ελλάδα, στο σήριαλ Τατουάζ, αναφέρθηκε και στο ρόλο ενός μεσολαβητή τον οποίο αποκάλεσε και αυτόν θύτη. Ο Ανδρέας Φυλακτού είπε ότι καλέστηκε από Ελλαδίτη γνωστό σκηνοθέτη για ακρόαση που του ζήτησε να τον δει γυμνό.

Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις όποιες πρέπει να διεκπαιρεώσεις όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο”.

Στην ερώτηση της Χριστιάνας Αριστοτέλους, απάντησε πως ο σκηνοθέτης που κλήθηκε να πάει στο δωμάτιό του, ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης

“Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο”.

Ο Ανδρέας Φυλακτού  μίλησε και για συγκάλυψη “από πιο πάνω” στην θέληση των ίδιου να μιλήσει αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε ο άνθρωπος που περιγράφεται ως “διαμεσολαβητής”:

“Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πάνω, τότε που να απευθυνθεί; Ήθελα (να μιλήσω) αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι; Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου.”

 

Πηγή: Tlife