Μέρα μνήμης: Πόσο περήφανος θα ήταν ο Βασίλης Λογοθετίδης;

Από τον Νίκο Νικόλιζα

20 Φεβρουαρίου: για όσους αγαπούν τον ελληνικό κινηματογράφο είναι μέρα μνήμης για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Τον Βασίλη Λογοθετίδη. Τον μέγα κωμικό αλλά και σπουδαίο άνθρωπο ο οποίος μπορεί πίσω του να άφησε μόνο 12 ελληνικές ταινίες, ωστόσο όλες είναι διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου.

Ήταν 20 Φεβρουαρίου 1960 όταν ο Βασίλης Λογοθετίδης, έφυγε έτσι ξαφνικά. Χωρίς κανείς να καταλάβει πως, γιατί, πότε. Είχα την τύχη και την τιμή να έχω στενή επαφή και φιλία με την μόνιμη παρτενέρ του, την πρώτη ξανθιά του ελληνικού κινηματογράφου, Ίλυα Λιβυκού και σχεδόν μου είχε αποκαλύψει τα πάντα για εκείνον και για τη ζωή του. Μια ζωή μάλλον μελαγχολική, πολύ ήρεμη και με καλά κρυμμένα μυστικά τα οποία θα σας αποκαλύψω σε λίγες ώρες…

Από το θεατρικό έργο “Ο Ηλίας του 16ου” με τον πραγματικό αστυφύλακα Ηλία!

Όμως, πόσο περήφανος θα ήταν ο μέγας αυτός ηθοποιός με όσα ακούγονται σήμερα στο ελληνικό θέατρο που υπηρέτησε με πάθος για 40 ολόκληρα χρόνια; Καθόλου θα σας έλεγα εγώ. Ο ίδιος όχι απλά ήταν συντηρητικός άνθρωπος αλλά και δίκαιος απέναντι σε συναδέλφους του. Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που απαίτησε και πέτυχε η Δευτέρα να είναι αργία για όλα τα θέατρα. Δεν είναι  άλλωστε  τυχαίο γεγονός ότι στην κηδεία του συνοδεύτηκε από 50.000 κόσμο, αλλά και ότι μέχρι σήμερα αποκαλείται “μέγας θεατράνθρωπος”.

Συνεχίζεται…