Συγκλονιστικές εικόνες: η Κρητική γη σκέπασε τον παγκόσμιο Mίκη!!!

 

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Λαοθάλασσα έξω από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά

Η σορός του σπουδαίου Έλληνα,  μεταφέρθηκε  στον Γαλατά Χανίων, τον τόπο των προγόνων του, όπου και επέλεξε να είναι η τελευταία του κατοικία. Χιλιάδες Πολιτών της Κρήτης και όχι μόνο, βρέθηκαν στον Γαλατά Χανίων για να αποχαιρετήσουν τον αρχάγγελο της Κρήτης, τον μεγάλο τους απόντα Μίκη Θεοδωράκη.

Εκεί αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο αυτό επιθυμούσε, να κλείσει ο κύκλος της μυθιστορηματικής, επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη


Βρακοφόροι στην πομπή του παγκόσμιου Έλληνα


Βρακοφόροι έξω από τον Άγιο Νικόλαο Γαλατά


Η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη

“Σήμερα αποχαιρετάμε τον μεγάλο Κρητικό” είπε λυγίζοντας ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτη Σημαντιράκη με έναν συγκλονιστικό επικήδειο λόγο.  Αμέσως μετά η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, πήρε το λόγο τραγουδώντας ένα τραγούδι του Μίκη με τίτλο “Το παλικάρι…”. “Θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Μα περισσότερο στη δική μου καρδιά” είπε η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη.
Λίγο μετά τις 14.00 η σορός του παγκόσμιου Έλληνα βγήκε από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Γαλατά με προορισμό το κοιμητήριο.
96 βρακοφόροι παρατεταγμένοι στις δύο άκρες του δρόμου σαν αρχάγγελοι του Χριστού μετέφεραν τον παγκόσμιο Έλληνα στην τελευταία του κατοικία.

Η σορός του Μίκη μόλις βγήκε από τον ιερό ναό Αγ. Νικολάου

Στα στενά σοκάκια του Γαλατά της οικογένειας του Μίκη

Χιλιάδες Κρητικοί αποχαιρετούν τον Μίκη

Τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος και Μαργαρίτα

Η Κρητική γη σκέπασε στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, τον παγκόσμιο Έλληνα