Οικογένεια Θεοδωράκη: δεν θα πάει για τεστ DNA!

Δημοσιεύτηκε η διαθήκη του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ωστόσο το περιεχόμενο της θα γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο διαθήκες. Κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει το περιεχόμενο τους και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν οι διαθήκες γράφτηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες ή αν υπάρχει μια κύρια και τέσσερις συμπληρωματικές. Σύμφωνα με τον νόμo, ισχύει πάντα η τελευταία διαθήκη αν αλλάζει το περιεχόμενο των προγενέστερων.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο,  καθώς το έργο που άφησε πίσω του ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μεγαλειώδες. Τα κείμενα κατατέθηκαν σήμερα Τρίτη από  τον συμβολαιογράφο στο ειρηνοδικείο και πιθανότατα την Παρασκευή θα ενημερωθούν μόνο όσοι είναι οι κληρονόμοι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Εξώδικη πρόσκληση του Νίκου Κουρή στη Μαργαρίτα για τεστ DNA

Εξώδικη πρόσκληση φέρεται να απέστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιολογική συγγένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TLive, σε απόσπασμα της εξώδικης πρόσκλησης, ο Νίκος Κουρής καλεί τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε τεστ DNA και σκοπός είναι να εξακριβωθεί αν ο Νίκος Κουρής είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη.
Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του RespectNews κανένα μέλος της οικογένειας Θεοδωράκη δεν πρόκειται να πάει για τέστ DNA!

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν περιμένω τίποτα… Ο Νίκος Κουρής είναι σφετεριστής»

Νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, η οποία επεσήμανε πως «δεν περιμένει τίποτα» από τη διαθήκη του πατέρα της και ότι δεν θα έχει «εκπλήξεις»:

 

Δεν μπορώ να μιλήσω. Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα το εξωφρενικό. Δεν περιμένουμε εκπλήξεις.

Αναφερόμενη στον Νίκο Κουρή, τον αποκάλεσε «σφετεριστή» χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη και πως θα το αποδείξει με εξέταση DNA.

Ωστόσο, με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου τού απαγορεύεται να επικαλείται πως είναι γνήσιο τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο επίθετο.