Η Μαίρη ανέβηκε ξανά στη σκηνή…

 

Ένας από τους τελευταίους θρύλους του ελληνικού κινηματογράφου, η Μαίρη Χρονοπούλου ανέβηκε ξανά στη σκηνή και αποθεώθηκε από το κοινό. H μεγάλη ηθοποιός βρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων ΙΡΙΣ και παρέλαβε στην σκηνή το Τιμητικό Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Στην σκηνή μαζί της ανέβηκε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος και για να προσκαλέσει τον πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα…

«Που είναι το βραβειο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι οι κινηματογράφος που έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω»….

Αφού παρέλαβε το βραβείο της, είπε για τον κ. Τσεμπερόπουλο: «Γνωριστήκαμε όταν ήταν πολύ μικρός και είπα «καλέ αυτός είναι πολύ ωραίο παιδί. προτιμώ τον σκηνοθέτη από την ταινία». Και χειροκροτούμενη καθώς ετοιμάζεται να κατέβει από την σκηνή λέει «αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι»….
Λίγο αργότερα είπε στις τηλεοπτικές κάμερες: «Ψοφάω για βραβεία, έχω κάπου 21 χρόνια να ανέβω στην σκηνή κι έπαθα τρακ. Ήταν δυσάρεστο και χρειάστηκε πολύ κουράγιο να περπατήσω με το μπαστούνι. Είναι πολύ καλύτερα η υγεία μου, προσπάθησα πολύ 8,5 μήνες και πάμε καλά.

Τον λάτρεψα τον κινηματογράφο και βαριόμουν το θέατρο. Ήταν απαράδεκτα πληκτικό και μετά από 20 ημέρες ήθελα να αυτοκτονήσω. Ο κινηματογράφος ε’ιχε μια εναλλαγή. Βλέπω το Σόι σου και την Αγγελική μετά μανίας στην τηλεόραση και λυσσάω για δελτία ειδήσεων. Όταν έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι αρρωσταίνω. Η Μάρα Ζαχαρέα με ηρεμεί. Οι νέοι ηθοποιοί είναι αξιόλογοι αλά η τηλεόραση είναι τζάμπα και δεν είναι πάντα αυτό εκτιμητέο» δήλωσε η Μαίρη Χρονοπούλου